close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Vizita la dentist

Vizita la dentist
Poate te intereaza si...

Vizita la dentist

Vizitele la dentist ar putea deveni placute pentru copii

Vizitele la dentist reprezinta de multe ori o experienta neplacuta pentru copii, dar eliminarea surselor de stres din cabinete sau din salile de asteptare ar putea reduce mult anxietatea micilor pacienti.

Dr. Michele Shapiro de la Centrul Educational "Issie Shapiro" si colegii sai de la Universitatea din Israel au studiat efectul mediului de spital asupra nivelului de anxietate a 35 de copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, in timpul a doua vizite de control la dentist.

Dintre acesti copii, 16 aveau probleme de dezvoltare. Nivelul anxietatii a fost cuantificat cu ajutorul unei scale de evaluare si prin masurarea activitatii electro-dermice, potrivit unui studiu publicat in revista The Journal of Pediatrics, citat de elsevier.com.

La prima vizita, copii au intalnit un medic obisnuit al unui cabinet stomatologic, inclusiv lumina fluorescenta si scaunul normal de dentist. In cea de a doua vizita, insa, cercetatorii au creat un mediu care sa reduca nivelul de anxietate.

Astfel, a fost scoasa lampa de deasupra scaunului stomatologic, iar medicul purta o mini-lampa ce proiecta lumina direct in gura copilului. De asemenea, scaunul transmitea vibratii usoare, iar in surdina era difuzata o muzica linistitoare.

Cercetatorii au descoperit ca nivelul de anxietate a scazut simtitor la cea de a doua vizita. Astfel, durata episoadelor de frica a scazut de la 3,69 minute la 1,48 minute. Durata episoadelor de anxietate a scazut si mai mult la copii cu tulburari de dezvoltare, de la 23,44 de minute, la 9,04 minute.

Utilizand astfel de metode, de adaptare a mediului de spital, cercetatorii spera ca in curand sa poata fi inlocuite sedativele sau alfel de proceduti invazive.

Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1560 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole