close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Vitamina D poate preveni instalarea diabetului de tipul I in copilarie

Vitamina D poate preveni instalarea diabetului de tipul I in copilarie
Poate te intereaza si...

Administrarea suplimentară de vitamina D poate reduce cu 29% riscul de instalare a diabetului de tipul I, care de obicei apare în copilărie şi adolescenţă şi este asociat cu factori de stil de viaţă precum obezitatea.
Vitamina D se găseşte în alimente, precum peştele gras somon, macrou, ton, dar este formată şi de organism, dacă pielea este expusă la soare un timp limitat, potrivit unui studiu preluat de dailymail.co.uk.
Cercetătorii spun, însă, că administrarea suplimentară de vitamina D reduce cu aproape o treime riscul de diabet de tipul I. Numai în Marea Britanie, aproximativ 250.000 de persoane au diabet de tipul I şi cel puţin 20.000 dintre aceştia sunt copii. Totuşi, cercetătorii nu au stabilit cu exactitate care ar fi doza de vitamina D cea mai potrivită şi nici vârsta la care ar trebui administrată, in acelasi timp, specialiştii recomandă efectuarea unor studii suplimentare pentru a stabili cu exactitate beneficiile vitaminei D în prevenirea diabetului de tipul I.
Cercetătorii au avertizat că incidenţa diabetului de tipul I va creşte la nivel mondial, cu 40% până în 2010, potrivit unor date colectate pe parcursul mai multor ani.
Diabetul de tipul I (insulino-dependent) constituie 10% din cazurile totale de diabet, fiind mult mai rar decât diabetul de tipul II, dezvoltat mai ales de persoanele cu vârste peste 40 de ani, care sunt supraponderale sau obeze.
Diabetul de tipul I se manifesta astfel: sistemul imunitar distruge celulele pancreasului care produc insulina necesară reglării nivelului de zahăr din sânge. Bolnavilor trebuie sa li se administreze insulină pentru a supravieţui, dar tratamentele existente nu pot preveni apariţia unor efecte secundare ale diabetului, respectiv posibilitatea de a face infarct, accident cerebral, orbire, cangrenă şi insuficienţă renală.
Din pacate, Diabetul de tipul I este incurabil, poate fi doar tinut sub control.


Acest articol a fost citit de 1473 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole