close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Urciorul

Urciorul
Poate te intereaza si...

Urciorul este o inflamatie dureroasa si rosie care este localizata la nivelul pleoapei superioare, la baza genelor. Urciorul se poate localiza si in interiorul pleoapei superioare. Urciorul apare in momentul in care exista o infectie la nivelul glandelor sebacee sau la nivelul foliculilor. Termenul medical pentru urcior este orjelet. Orjeletul extern este urciorul localizat pe pleoapa superioara, la baza genelor.
Urciorul este cateodata confundat cu salazionul. Salazionul este o inflamatie provocata de obstructia unei glande a lui Meibomius. Aceasta glanda este localizata la nivelul pleoapei. Spre deosebire de urcior , salazionul nu provoaca durere.

Care sunt cauzele pentru care apare urciorul?

Urciorul apare atunci cand exista un proces infectios localizat la nivelul glandelor sebacee ale pleoapei. Urciorul apare in momentul in care aceste glande se infunda. Urciorul poate sa apara si in momentul in care exista un folicul de par infectat la baza pleoapei. Bacteria Staphylococcus aureus care se gaseste la nivelul pielii este responsabila pentru circa 90 – 95% din cazurile de urcior. Urciorul poate sa apara ca o complicatie sau o inflamatie difuza a pleoapei (blefarita).

Urciorul, simptome:

Primele simptome ale urciorului sunt: inrosire, durere si tumefiere. Pleoapa se poate irita. Simptomele care apar mai tarziu pot fi: inflamatia pleoapei, sensibilitate la lumina, secretii lacrimale abundente. Urciorul apare de obicei sub forma unei umflaturi mici cu puroi la baza genelor.

Urciorul, tratament:

De cele mai multe ori, urciorul dreneaza si trece fara sa fie necesar tratamentul medical. Puteti aplica o compresa calda timp de 10 – 15 minute pe zona afectata, de 4 sau 6 ori pe zi. Astfel urciorul va drena mai repede. Urciorul nu trebuie stors pentru a drena puroiul deoarece astfel se poate agrava infectia. Daca urciorul persista mai multe zile, doctorul il poate drena sub anestezie locala in cabinetul sau.
Doctorul va poate prescrie antibiotice (pastile sau unguente) pentru a trata infectia. Puteti utiliza analgezice pentru a trata urciorul. Lentilele de contact nu ar trebui utilizate in timpul tratamentului urciorului.


Acest articol a fost citit de 2668 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole