close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Un zambet frumos nu are varsta

Un zambet frumos nu are varsta
Poate te intereaza si...

Un zâmbet frumos nu are vârsta

Cu ce ţi-ar putea îmbunataţi aspectul un zâmbet frumos? Zâmbetul frumos e un mare avantaj, te face sa te simţi mai încrezator în tine, îţi îmbunataţeşte imaginea în relaţie cu cei din jurul tau, la orice vârsta. Nu te-ai simţi mai bine daca oamenii ţi-ar zice: “Ai un zâmbet minunat!”? Acestea sunt printre motivele importante pentru a apela la un tratament ortodontic. Un alt motiv, dar nu mai puţin important ca primul, este cel terapeutic, adica alinierea dinţilor într-o poziţie “ideala” şi, astfel, îmbunataţirea sanataţii orale. Se ştie ca un lucru prost facut atrage dupa el altele. Daca dinţii tai nu sunt aliniaţi corespunzator, nu vei putea face o masticaţie eficienta şi astfel alimentele parţial mestecate pot provoca tulburari digestive.
Alte efecte ale dinţilor malpoziţionaţi sunt apariţia cariilor şi a gingivitei – inflamarea şi sângerarile repetate ale gingiilor.
Intre 8 şi 14 ani
Tratamentul ortodontic poate fi facut la orice vârsta. Dar o eficienţa mai buna şi mai rapida este la copiii şi adolescenţii între 8 şi 14 ani, când se afla înca în perioada de creştere, iar dinţii sunt mai uşor de îndreptat. O prima vizita la medicul ortodont trebuie facuta la vârsta de 5-7 ani.
Iata câteva semne pe care daca parinţii le observa la copii, trebuie sa consulte un medic ortodont: pierderea precoce sau tardiva a dinţilor temporari (dinţii de lapte); dificultaţi în mestecarea alimentelor; respiraţie orala (copilul respira pe gura şi nu pe nas); mici dificultaţi de pronunţia cuvintelor; dinţii nu sunt situaţi la locul lor sau sunt malpozitionaţi (strâmbi); dinţii de jos ating zona din spatele dinţilor de sus; tendinţa de încleştare şi frecare a dinţilor între ei; asimetrie faciala; dureri şi zgomote la nivelul articulaţiei temporo-mandibulare.
Facând un examen precoce îi veţi da copilului dumneavoastra şansa unui zâmbet frumos şi sanatos.
Aparate dentare
În funcţie de vârsta pacientului şi timpul scurs de la instalarea anomaliei, tratamentul ortodontic poate varia ca timp de la câteva luni la câţiva ani. În mare, exista doua tipuri de aparate dentare: aparate mobile (placi ortodontice sau aparate funcţionale) şi aparate fixe. Dupa terminarea tratamentului propriu-zis urmeaza o perioada în care pacientul trebuie sa poarte un aparat de contenţie (retainer), care are rolul de menţinere a rezultatului.
Metoda de tratament prin aparate fixe consta în aplicarea unor bracket-uri pe dinţi, care pot fi metalici, din plastic sau ceramici, iar mişcarile dinţilor în poziţia dorita se vor face datorita forţelor exercitate de sârmele aplicate pe bracket-uri. Noile materiale şi tehnici de tratament fac ca bracket-urile sa fie mai puţin sau deloc vizibile, iar tratamentul mai confortabil şi mai eficient.
Pot urma şi adulţii tratament ortodontic? Absolut, cu menţiunea ca adulţii pot beneficia doar de aparat fix, iar în cazul anomaliilor scheletale (probleme de creştere ale oaselor maxilare), corectarea la adulţi se realizeaza în asociere cu chirurgia ortognata.
În concluzie, trebuie sa se ştie ca purtarea unui aparat ortodontic nu te împiedica sa ai o viaţa normala, adica nici una dintre activitaţile cotidiene anterioare nu se va schimba, iar rezultatul obţinut le va oferi pacienţilor beneficii atât funcţionale, cât şi estetice, cu avantaje în viaţa sociala şi în cariera.
Exista persoane care au avut nevoie de tratament ortodontic în copilarie, dar nu au urmat nici unul şi acum au probleme cu dinţii, gingiile, probleme digestive sau pur şi simplu sunt nemulţumite de zâmbetul lor. În cazul adulţilor, tratamentul poate dura mai mult decât la copii şi adolescenţi, deoarece oasele maxilare şi-au întrerupt creşterea şi au suferit modificari structurale, dar limitele pot fi impuse doar de starea de sanatate a dinţilor sau a parodonţiului, de aceea un consult de specialitate este esenţial.


Acest articol a fost citit de 2475 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole