close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Un spray care stimulează cicatrizarea, creat de cercetătorii americaniz

Un spray care stimulează cicatrizarea, creat de cercetătorii americaniz
Poate te intereaza si...

Un spray care conţine celule tegumentare contribuie la o mai bună cicatrizare a rănilor de la nivelul pielii şi ar putea deveni un tratament promiţător pentru pacienţii cu răni cutanate dificil de tratat.

Cuvântul "ulcer" evocă în general prezenţa unor găuri în stomac, însă pielea poate să se ulcereze şi ea cu plăgi profunde, care sunt deosebit de dificil de cicatrizat. Pentru a remedia acest lucru, compania americană Healthpoint Biotherapeutics, specializată în îngrijirea pielii, a conceput un spray special ce conţine celule tegumentare. Primele rezultate, publicate recent în revista medicală The Lancet, sunt încurajatoare, informează lefigaro.fr.

O parte a tratamentului constă deci în relansarea circulaţiei sangvine cu ajutorul unor bandaje sau a unor ciorapi de compresie. Cealaltă parte a terapiei constă în favorizarea cicatrizării pielii, care se poate face prin spray-ul celular creat de americani. La fiecare şapte sau 14 zile, în funcţie de grupul din care făceau parte, pacienţii au primit un spray activ sau un spray placebo, cu ocazia schimbării pansamentelor şi a înlocuirii bandajele şi a ciorapilor de compresie.

Bilanţul testului: 70% dintre pacienţii trataţi cu spray activ au putut să cicatrizeze graţie celulelor pulverizate, comparativ cu procentul de 46% înregistrat în grupul de control (care a primit doar tratament prin compresie). Doza cea mai slabă (0,5 milioane de celule pe mililitru), cu o frecvenţă de aplicare de unu la două săptămâni, s-a dovedit metoda cea mai eficientă, ce a prezentat o reducere de 91% a mărimii plăgilor (comparativ cu 80% în grupul fără spray) şi o reducere cu 21 de zile a perioadei de cicatrizare.


Sursa: mediafax.ro


Acest articol a fost citit de 1078 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole