close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Un dentist roman si-a tinut pacientii in agonie dupa ce le-a scos dintii fara a le da anestezice

Un dentist roman si-a tinut pacientii in agonie dupa ce le-a scos dintii fara a le da anestezice
Poate te intereaza si...

Un dentist român, stabilit în Londra, şi-a ţinut pacienţii în agonie după ce le-a scos dinţii fără a le mai prescrie un tratament care să implice şi administratea de anestezice, relatează publicaţia britanică Basingstoke Gazette.
Potrivit sursei citate, printre victimele medicului Alexandru Varga, se numără un copil de şase ani şi o femeie, pe care acesta i-a ignorat atunci când l-au implorat să le administreze medicamente anestezice.

Dentistul care practica stomatologia la Centrul din Franklin Avenue, Tadley, încurca de asemenea evidenţele pacienţilor săi, motiv pentru care o dată nu a reuşit să recomande tratamentul adecvat pentru patru dintre clienţii săi.

În faţa unei comisii de audiere disciplinară din Londra, reprezentantul corpului stomatologilor profesionişti, David Bradly, a acuzat conduita profesională a medicului Varga, arătând că acesta a uitat să-şi trateze şase dintre pacienţi pe o perioadă două luni.

Femeia, intitulată sugestiv Pacientul Unu, l-a văzut pe medic în 22 mai 2008, moment la care acesta i-a extras un dinte. Înainte de începerea procedurilor medicale, dentistul Varga nu i-a explicat femeile ce opţiuni are şi apoi nu i-a administrat nici calmante sau anestezice pentru durere.

La mai puţin de o lună, doctorul Varga l-a tratat pe Pacientul doi, caz în care, de asemenea, a uitat să menţioneze că acesta putea cerere anestezie. În cazul celui de-al doilea pacient medicul a uitat, de asemenea, să facă o radiografie pentru acurateţea intervenţiei, mai notează Basingstoke Gazette.

David Bradly a mai spus că " în timpul tratamentului, medicul nu a avut niciun fel de remuşcare faţă de Pacientul doi care îi spunea că are dureri mari"

Părinţii unui copil în vârstă de şase ani, denumit Pacientul trei, s-au plâns atunci când Varga nu a fost în stare să întocmească un tratament şi pentru că nu le-a spus că nu va folosi anestezic local în timpul intervenţiei.

Preşedintele Tribunalului, Martyn Green, a spus că lacunele medicului român "au fost numeroare, repetate, şi de lungă durată" şi că Varga ar trebui suspendat de la practicarea stomatologiei pentru un an.

Tot Green a mai spus că Varga a dat dovadă de deficienţe fundamentale în comunicarea şi apropierea efectivă faţă de pacienţii săi.

"Eşecul său de a ţine o evidenţă optimă şi standardele sale generale în tratarea clienţilor indică lipsuri care necesită atenţie şi îmbunătăţiri substanţiale", a mai motivat preşedintele instanţei.

Comitetul stomatologilor profesionişti l-a suspendat pe Varga dintre medicii dentişti pentru 12 luni.

Alexandru Varga, este un medic dentist român, care a absolvit în 1999 Universitatea de Stomatologie din Cluj Napoca. Pe parcursul celor trei zile de audieri acesta nu a confirmat, dar nici infirmat acuzele aduse. Publicaţia citată crede că medicul s-a întors în România după ce a părăsit centrul de practică Tadley, în iulie 2008.
Sursa: www.mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 1286 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole