close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentul pericoronaritei

Tratamentul pericoronaritei
Poate te intereaza si...

Tratamentul pericoronaritei poate fi destul de dificil de realizat. Tratamentul pericoronaritei se efectueaza doar in cabinetul stomatologului. Tratamentul pericoronaritei se poate extinde pe o perioada mai lunga de timp, deoarece pericoronarita nu dispare pana cand molarul de minte nu erupe natural, lamboul gingival nu este indepartat sau molarul de minte nu este extras. Dentistul va igieniza zona si va clati suprafata de sub lambou pentru a indeparta resturile alimentare si puroiul. Se poate ca dentistul sa fie nevoit sa indeparteze tesutul care este foarte afectat. Daca zona este infectata, s-ar putea sa fie necesara urmarea unui tratament pe baza de antibiotice.

Dupa ce a realizat tratamentul pericoronaritei, dentistul va va explica cum puteti sa mentineti zona afectata curata. Prin igienizarea cavitatii bucale, puteti realiza profilaxia pericoronaritei. Nu uitati sa va periati corect dintii, de cel putin doua ori pe zi, sa folositi ata dentara si o apa de gura antibacteriana.

In unele cazuri, dentistul nu poate realiza tratamentul pericoronaritei fara sa extraga dintele. Daca dentistul este de parere ca dintele urmeaza sa erupa corect in urmatoarea luna, atunci nu il va extrage. Totusi, daca pericoronarita recidiveaza, dentistul va apela la extractia dintelui

Daca pericoronarita prezinta deja simptomatologia specifica, atunci aceasta ar trebui tratata cat mai repede posibil. Daca nu, infectia se poate raspandi si la alte zone ale cavitatii orale. Cazurile severe de pericoronarita sunt tratate intr-un spital. Cateodata, tratamentul pericoronaritei nu poate fi realizat fara antibiotice si interventie chirurgicala.

Cand sa ceri ajutorul unui profesionist

Daca prezentati simptomatologia specifica pericoronaritei, cel mai bine este sa cereti ajutorul unui dentist. Daca molarii de minte incep sa erupa, cel mai bine este sa efectuati doua controale stomatologice pe an. In timpul acestor controale, dentistul poate verfica gradul de eruptie al molarilor.

Prognoza

Pericoronita nu are efecte pe termen lung. Daca dintele afectat este extras sau erupe complet in cavitatea bucala, pericoronarita nu poate recidiva.


Acest articol a fost citit de 4993 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole