close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentul dentar la copii

Tratamentul dentar la copii
Poate te intereaza si...

Tratamentul dentar la copii

Varsta la care copilul este adus in mod frecvent la dentist este in jurul a 3-4 ani. La varste mai tinere, in general, nu se poate realiza controlul dentar. Pentru o mai buna colaborare copil- medic se recomanda parintilor sa fie insotiti de copii in timpul vizitelor lor la medic, pentru ca acesta sa ia contact cu cabinetul stomatologic si tratamentele dentare inainte de a le apare durerea.

Dintii de lapte “paveaza’ drumul spre eruptie al dintilor definitivi. Ei reprezinta fundatia in obtinerea unui parodontiu (sistem de sustinere dentara) sanatos si a unei pozitionari corecte pe arcada a dintilor permanenti. Dintii temporari au rol de asemenea in realizarea maticatiei corecte, a vorbirii si fac parte din structura intregii fete.

In cazul netratarii cariilor, fracturilor dintilor de lapte, este afectata eruptia celor definitivi, cauzandu-i copilului durere precum si alte probleme de sanatate (digestive, extinderea infectiei la alte nivele).

Dintii de lapte sunt mentinatori naturali de spatiu pana in momentul eruptiei celor definitivi. Daca acestia se pierd mai devreme de pe arcada, ceilalti dinti migreaza pentru a inchide spatiul rezervat mai tarziu celor definitivi cu aparitia ulterioara fie a imposibilitatii de eruptie, fie a anomaliilor dentare. Poate cauza de asemenea o eruptie prematura cu efecte nocive pe termen lung in sanatatea dentara.

Rolul dintilor de lapte este foarte mare si de aceea sanatatea lor trebuie mentinuta pe parcursul intregii existentei lor pe arcada.
Sursa: www.velvetdental.ro

Acest articol a fost citit de 1598 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole