close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentul de albire dentara

Tratamentul de albire dentara
Poate te intereaza si...

Albirea dintilor

Tratamentul de albire dentara este una din metodele folosite in estetica dentara pentru a imbunatati aspectul danturii. Albirea este o procedura sigura si eficienta, utilizata pentru a indeparta coloratiile si petele de pe dinti, dar si pentru a deschide culoarea naturala a dintilor, atunci cind pacientul doreste acest lucru.

Culoarea dintilor este data de stratul de dentina, care transpare prin smalt. Cu timpul, anumite substante colorate (din cafea, ceai, vin rosu) patrund prin smalt si se impregneaza in dentina, de unde nu mai pot fi indepartate printr-un simplu detartraj.

Printre cauzele cele mai frecvente care determina aparitia petelor se numara: consumul de cafea si de ceai, fumatul, anumite antibiotice, traumele dentare, fluorizarea excesiva.

Tipuri de albire dentara:
1. Albirea in cabinet: are loc intr-o singura sedinta, asfel ca dupa numai o jumatate de ora veti avea zambetul mult visat. Gelul de albire este mai concentrat.
2. Albirea la domiciliu: se confectioneaza gutiere adaptate perfect dintilor dumneavoastra si se foloseste un gel cu concentratie mai redusa. Gutierele se poarta noaptea, timp de 6-8 nopti.

In afara tehnicilor de albire clasice, care presupun aplicarea de geluri in diverse concentratii, in Clinica DeltalMed se utilizeaza o tehnica revolutionara, numita Accelerator de Albire.
Aceasta consta in activarea gelului de albire printr-o sursa de lumina albastra, foarte intensa, prevazuta cu un sistem de filtrare avansata, ce asigura confortul deplin al pacientilor si in operarea la o temperatura mai joasa, reducand riscul aparitiei sensibilitatii dintilor.

Aceasta terapie este o modalitate simpla, dar de top, de a aduce culoarea dintilor la albul natural si ofera protectie maxima a tesaturilor cavitatii bucale pe parcursul sedintelor si dupa. Folosirea lampii cu accelerator de albire da rezultate chiar si in cazul in care coloratia dintilor este rezultatul tratamentelor cu diferite medicamente (tetraciclina, de exemplu).

Rezultatele folosirii Acceleratorului de Albire sunt spectaculoase chiar dupa prima sedinta, efectul de deschidere mergand pana la 8 -12 nuante. Terapia se desfasoara pe parcursul a 1-3 sedinte, cu o durata de 6-12 minute/sedinta. In urma unei albiri realizate corect la cabinet, unde sedintetele de albire sunt urmate de sedinte de fluorizare, riscul afectarii dentare este inexistent.

Efectul dureaza intre 6 luni-2 ani, in functie de igiena pastrata. Tratamentul presupune efectuarea numarului necesar de sedinte de albire pana la obtinerea efectului dorit, iar in pretul terapiei de albire este inclusa sedinta de detartraj, airflow si periaj profesional. Rezultatele albirii pot fi mentinute prin folosirea kitului de mentenanta la domiciliu, ce contine printre alte produse si o pasta de dinti speciala.

Albirea dintilor nu este eficienta in urmatoarele situatii:
- coloratia maronie, data de carie
- coloratia gri-albastruie, provocata de obturatiile din amalgam
- fluoroza dentara

Sugestii de mentinere a unui zambet "alb":
- pe perioada albirii nu se consuma cafea, ciocolata, cola, vin rosu sau negru si nu se fumeaza.
- dupa tratamentele de igiena si albire se recomanda evitarea alimentelor si bauturilor colorate cel putin 2-3 saptamani dupa albire.
- este indicata o igiena cat mai buna iar daca dintii suporta se recomanda si folosirea unei paste de albit.

Clinica Stomatologica DentalMed
Adresa: Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, Sector 5 050727 Bucureşti, Langa Hotel Marriott
Telefon: 021 402 8735 / 031 803 0170
Mobil: 0726 770 357
Fax: 031 816 4251
Urgente: NON-STOP - 0726 770 357
E-mail: contact@dental-med.ro


Acest articol a fost citit de 2073 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole