close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentul cariilor - Tratamentul de canal

Tratamentul cariilor - Tratamentul de canal
Poate te intereaza si...

Tratamentul de canal este un proces laborios si de durata care implica, de regula, mai multe vizite la medicul stomatolog. Din fericire, in ciuda complexitatii procedurii, nu este o interventie dureroasa, intrucat se lucreaza sub antestezie locala.

Tratamentul de canal face parte dintr-o ramura a stomatologiei numita endodontie si este necesar in cazul in care vasele de sange sau nervul dintelui (pulpa dentara) sunt inflamate sau infectate. Stadiile incipiente ale infectiei nu implica neparat durere sau alte simptome, dar in unele cazuri dintele cu probleme ar putea sa-si schimbe culoarea (capatand un aspect mai intunecat), semn ca este nevoie de tratament de canal.

Tratamentul endodontic propriu-zis consta in curatarea cavitatii de testul inflamat, infectat sau deja mort in vederea crearii unui mediu steril in interiorul dintelui.Ulterior se realizeaza obturatia canalului pentru a proteja radacina de eventualele bacterii care se pot dezvolta si de aparitia de carii suplimentare.

Aceasta interventie este necesara pentru a evita si formarea unui abces, a unei zone inflamate, in care se colecteaza puroi si care poate provoca umflarea tesuturilor din jurul dintelui. Simptomele unui abces poate varia de la durere surda la durere severa şi la sensibilitatea dintelui atunci cand muscati. Daca nu se actioneaza infectia se va raspandi, ceea ce poate conduce in ultima instanta la extragerea dintelui si inlocuirea acestuia cu o lucrare dentara.

Cum se realizeaza tratamentul de canal?

Intr-o prima etapa, medicul dentist face o evaluare atenta a dintelui pentru a se asigura că tratamentul endodontic este cea mai buna optiune pentru dumneavoastra. In acest proces de evaluare sunt necesare si radiografii dentare, astfel încât medicul dentist sa poata vedea starea structurii osoase si a radacinii.

Interventia se incepe dupa realizarea anesteziei locale. Medicul va indeparta tesutul bolnav din canalurile radacinii, va curata si pregati zona pentru obturatie. De regula, se va aplica un antiseptic si se va realiza o obturatie temporara, astepandu-se cateva zile pentru ca orice urma de infectie sa dispara.

Pentru finalizarea tratamentului de canal, medicul dentist va umple canalele radacinii si dintele cu un material special, care asigura sigilarea zonei. In unele cazuri, dintele a fost mai puternic afectat si are nevoie de o protectie suplimentara. Astfel, se apleaza la coroane dentare sau incrustatii (inlay/onlay), care asigura protectie pe termen lung.

La clinica stomatologica CRIS SMILE o plomba mica costa numai 70 lei.
Sursa: cris-smile.ro

Acest articol a fost citit de 1758 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (2)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole