close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentul bruxismului

Tratamentul bruxismului
Poate te intereaza si...

Tratamentul bruxismului variaza in functie de cauza aparitiei bruxismului. Tratamentul bruxismului poate fi realizat in concordanta cu una dintre urmatoarele cauze:

Stresul—Daca bruxismul este cauzat de stres, dentistul va poate recomanda un psiholog, sau anumite strategii care sa va ajute sa va relaxati. In acest caz, tratamentul bruxismului se poate realiza cu ajutorul unui medicament cum este diazepamul (Valium). Tratamentul medicamentos al bruxismului va fi insa pe termen scurt, de obicei pentru una sau doua saptamani. Este recomandat ca medicamentul sa se ia seara, inainte de culcare. Exista posibilitatea ca dentistul sa va prescrie un relaxant muscular pentru a reduce spasmele musculare.

Problemele dentare —Daca bruxismul are legatura cu problemele dentare, dentistul va incerca sa corecteze alinierea deficitara a dintilor. In cazuri mai severe, s-ar putea ca dentistul sa foloseasca coroane dentare pentru a corecta intreaga suprafata a dintilor. Daca problemele dentare sunt severe, dentistul va va sugera un tratament ortodontic si eventual, utilizarea aparatelor dentare.

Medicamente—Daca bruxismul este de fapt un efect secundar al medicamentelor antidepresive, aveti mai multe optiuni. Doctorul s-ar putea sa va schimbe reteta sau sa va prescrie un alt medicament pentru a corecta bruxismul.

Cand sa cereti ajutorul unui profesionist?

Apelati la ajutorul dentistului daca prezentati semne de bruxism, sau daca vi s-a spus ca va scrasniti dintii in timpul somnului.

Programati-va imediat la un consult stomatologic daca vi se fractureaza un dinte, va cade o plomba sau daca observati ca dintii dumneavoastra incep sa se clatine.

Chiar daca nu primesc un tratament special, mai mult de jumatate de copii nu-si mai scrasnesc dintii pana la varsta de 13 ani. Intre timp, dentistul ii poate face copilului dumneavoastra o proteza speciala pentru noapte, in asa fel incat sa previna abraziunea dentara excesiva.


Acest articol a fost citit de 2376 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole