close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentul anchiloglosiei

Tratamentul anchiloglosiei
Poate te intereaza si...

Tratamentul anchiloglosiei se face cu ajutorul unei operatii chirurgicale care poarta numele de frenectomie. Tratamentul anchiloglosiei se face prin indepartarea tesutului in exces de la nivelul frenului sublingual.

Frenectomia este realizata de obicei de catre un dentist sau de catre un chirurg oromaxilofacial. Tratamentul chirurgical al anchiloglosiei poate fi facut si de catre un chirurg care este specializat in chirurgie ORL, sau de catre un chirurg plastician.

Frenectomia se realizeaza cu ajutorul unui bisturiu sau al unui laser. Frenectomia se realizeaza in cabinetul dentistului, nu intr-un spital. Dentistul va folosi anestezic local pentru a amorti zona. Daca frenectomia se realizeaza unui copil, acesta poate fi sedat sau poate primi oxid de nitrogen.

Nu sunt necesare suturi, deoarece zona se vindeca repede. Exista foarte putine cazuri de copii care s-au plans de durere dupa o frenectomie.

In primele zile dupa frenectomie exista posibilitatea sa nu simtiti ca limba dumneavoastra si-a recapatat mobilitatea. Trebuie sa treaca un timp pana cand muschii se vor adapta.

Dupa frenectomie, s-ar putea ca copilul dumneavoastra sa aiba nevoie de ajutorul unui logoped. Logopedul il va invata pe copil anumite exercitii prin care sa-si recapete mobilitatea linguala si sa minimalizeze riscul de aparitie al cicatricelor.

Cand sa cereti ajutorul unui profesionist?

Cereti ajutorul dentistului daca observati ca, copilul dumneavoastra intampina dificultati la vorbire si la deglutitia alimentelor solide.
Dupa operatia de frenectomie, sunati-va dentistul daca zona operata prezinta sangerari, infectii, inflamari, este amortita sau va doare.

Exista posibilitatea ca dupa cateva luni de la operatia de frenectomie, limba sa nu-si fi capatat mobilitatea totala. Cand se intampla asta, de obicei, trebuie repetata operatia. Daca anchiloglosia este singura afectiune care impiedica vorbirea, aceasta problema va disparea dupa operatia de frenectomie.


Acest articol a fost citit de 2632 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole