close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamentele dentare

Tratamentele dentare
Poate te intereaza si...

Tratamentele dentare sunt realizate in cabinetul stomatologului. Tratamentele dentare sunt realizate pentru a se restaura forma dintelui si pentru a i se reda functionalitatea.

Tratamentele dentare sunt alese de catre dentist in functie de afectiunile pe care le prezinta pacientul. Dintre tratamentele dentare cele mai utilizate enumeram:

Bondingul dentar – Bondingul dentar se realizeaza pentru a se restaura un dinte fisurat, crapat sau cand exista modificari ale culorii dintilor. La nivelul dintelui se aplica un material din rasini compozite, care este mai apoi ajutat sa se intareasca cu ajutorul unei lumini speciale.

Puntile dentare – Puntile dentare sunt de cele mai multe ori utilizate ca o alternativa a protezei dentare. Puntile dentare sunt utilizate pentru a inlocui dintii lipsa. Puntile dentare sunt fixate cu ajutorul cementului dentar.

Coroana dentara – Coroana dentara este o metoda prin care se poate restaura un dinte fracturat. Coroana dentara este utilizata mai ales atunci cand sunt pierdute o mare parte din structurile dentare. Coroana dentara poate fi folosita si pentru a mentine o punte dentara la locul ei.

Proteza dentara – Proteza dentara este facuta din plastic sau portelan si este utilizata pentru a inlocui dintii lipsa. Proteza dentara poate fi totala sau partiala, fixa sau mobila.

Plomba dentara – Plomba dentara este folosita pentru a restaura structura dintelui in momentul in care la nivelul aceteia exista carii dentare. Exista doua tipuri de plomba dentara. Cea din amalgam si cea din rasini compozite. Plomba dentara din amalgam nu mai este foarte utilizata la ora actuala.

Tratamentul cu fluor – Fluorul aplicat pe suprafata dintelui reduce sensibilitatea dentara si previne aparitia cariilor dentare


Acest articol a fost citit de 1786 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole