close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratamente de fertilizare

Tratamente de fertilizare
Poate te intereaza si...

Tratamente de fertilizare

Cele mai multe tratamente de fertilizare au succes, iar femeile tinere care vor sa devina mame isi indeplinesc acest vis. Luarea deciziei de a apela la un astfel de tratament este adesea dificila din cauza miturilor existente.

Medicii britanici au avertizat ca fertilizarea in vitro nu este o metoda usoara de a deveni mama, iar copilul model nu se naste in acest fel, informeaza Livescience.

Donarea ovulelor este un proces banal

Chiar daca exista anunturi in ziarele de profil pentru donarea ovulelor, contra unei sume de bani foarte mare cel mai adesea, procesul nu este atat de simplu pe cat pare.

Donatoarele risca aparitia unor grave complicatii, de la scaderea fertilitatii, pana la punerea in pericol a vietii in unele cazuri. Suprastimularea ovulelor poate provoca lesinul sau chiar complicatii stomacale.

Fertilizarea in vitro (IFV) este un tratament facil

Contrar opiniei generale, medicii avertizeaza ca un astfel de tratament nu este simplu, iar complicatiile pot aparea oricand.

Potrivit unui studiu realizat de ei, doar 5% din cazurile de IFV aplicate femeilor de 40 de ani reusesc fara complicatii.

Tocmai de aceea, cei mai multi medici sunt tentati sa transfere mai multi embrioni, iar procedura nu este complet sigura. In Marea Britanie, medicii nu au voie sa faca acest tratament cu mai mult de doi embrioni.

Copilul perfect

Medicul Sarah Franklin crede ca alegerea trasaturilor fizice ale bebelusului inainte de realizarea tratamentului IFV nu este posibila. "Din punct de vedere stiintific, o astfel de ipoteza nu s-a demonstrat inca".

Selectia genetica presupune separarea genelor favorite de celelalte, iar in realitate acest proces nu are loc. Singura trasatura care poate fi proiectata in acest caz este sexul copilului, dar numai atat pana in prezent.

Starea de sanatate a copilului este una buna

Chiar daca la nastere starea de sanatate a bebelusului este una buna, oamenii de stiinta nu au descoperit efectele tratamentului IFV pe termen lung si foarte lung.

Tocmai de aceea ei recomanda o atenta supraveghere a bebelusilor, chiar si atunci cand acestia devin adulti.
Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1045 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole