close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratament ortodontic

Tratament ortodontic
Poate te intereaza si...

Zambetul iti lumineaza fata si are un efect pozitiv si asupra ta, dar mai ales asupra celor din jur

Un sondaj realizat de American Academy of Cosmetic Dentistry arata ca 9 din 10 adulti considera ca zambetul atractiv este un avantaj in viata sociala, iar 8 din 10 adulti cred ca un zambet urat poate face o persoana mai putin atractiva pentru sexul opus. De asemenea, 75% dintre participanti au spus ca un zambet neatractiv poate sa le puna in pericol locul de munca si oportunitatile in cariera.

Tratament ortodontic, pentru un zambet frumos
Ortodontia se ocupa atat cu tratamentul dizarmoniilor dentomaxilare (indreptarea si alinierea dintilor pe arcade), cat si cu pozitionarea corecta a maxilarelor, asigurandu-ne o buna masticatie si, prin aceasta, sanatatea aparatului dento-maxilar. Beneficiile unui tratament ortodontic sunt atat de ordin estetic, cat mai ales de ordin functional, prelungind viata dintilor pe arcade. Dintii aliniati se pot peria mai bine si mai usor, si astfel scade riscul aparitiei cariilor si gingivitelor.

Cand trebuie inceput tratamentul ortodontic?
Tratamentul ortodontic poate fi inceput la orice varsta. Oricat de mica ar fi varsta copilului, corectarea problemelor functionale (respiratie orala, deglutitie infantila) si deconditionarea obiceiurilor vicioase (suptul degetelului) este importanta pentru prevenirea aparitiei dizarmoniilor dento-maxilare (tratamentul interceptiv). In preajma varstei de 6-8 ani se pot observa anumite modificari ale maxilarelor fata de normal (inghesuiri dentare,
angrenaje inverse). Cand tratamentul este inceput precoce, cu ajutorul aparatelor dentare mobilizabile sau functionale, ortodontul poate dirija cresterea si eruptia dintilor permanenti, simplificand problematica si dificultatea unui tratament ulterior. La adulti, tratamentul ortodontic nu este limitat de varsta pacientului, ci doar de starea de sanatate a dintilor si a paradontiului. Alinierea dintilor se realizeaza cu aparate fixe metalice sau ceramice, in scopul restabilirii functionarii corecte a aparatului dentomaxilar.

Nu iti fie teama de aparat ele dentare!
Sunt din ce in ce mai minuscule si nici nu e nevoie sa le porti o viata. Uneori sunt de ajuns 12 luni pana cand zambetul tau devine perfect!
Sursa: www.benessere.ro

Acest articol a fost citit de 1330 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole