close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tratament Candidoza bucala

Tratament Candidoza bucala
Poate te intereaza si...

Candidoza bucala este o afectiune care este provocata de bacteria Candida albicans. In momentul in care aceasta bacterie se localizeaza la nivelul cavitatii bucale, ea provoaca boala numita candidoza bucala. Pentru candidoza bucala exista anumite tratamente si masuri profilactice.

Daca ciuperca este localizata doar la nivelul cavitatii bucale, exista tratamente medicamentoase destul de simple care va pot ajuta. Nistatina sub forma lichida poate fi folosita pentru tamponarea regiunilor afectate.

Aceasta se foloseste impreuna cu Nistatina comprimate care se administreaza pe cale orala. Unele medicamente, cum ar fi clotrimazolul, pot fi consumate ca si dropsurile.

Astfel medicamentul este mai bine raspandit la nivelul cavitatii bucale. Aceasta terapie poate fi mai eficienta deoarece medicamentul sta mai mult in contact cu mucoasa afectata. In cazul persoanelor care sunt infectate mai des cu candida albicans, se foloseste tratamentul cu fluconazol.

Poate fi prevenita candidoza bucala?

Desi candidoza bucala apare mai des in cazul pacientilor infectati cu HIV/SIDA al caror nivel de CD4 (limfocite T helper) este ridicat, exista anumiti pasi care pot fi urmariti pentru a scadea frecventa aparitiei candidozei bucale.

O igiena orala adecvata, folosirea de apa de gura ( exemplu Listerine) pot fi niste factori decisivi pentru o gura sanatoasa. In cazul in care reapare candidoza orofaringiana, este necesar sa urmati un tratament medicamentos preventiv.

Anumite schimbari in dieta pot fi si ele de ajutor. Puteti limita consumul de zahar si alcool si puteti consuma mai mult iaurt si mai multe produse lactate. Daca credeti ca aveti candidoza bacteriana sau alte tipuri de infectii fungice, cereti imediat sfatul unui medic.


Acest articol a fost citit de 2946 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole