close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Transplantul de par – o modalitate de recuperare a parului

Transplantul de par – o modalitate de recuperare a parului
Poate te intereaza si...

Atât barbaţii, cât şi femeile se pot confrunta cu problema caderii parului. O persoana se naşte, în mod normal, cu aproximativ 150 de mii de fire de par pe scalp. Când caderea parului „întrece” semnificativ creşterea, apare chelirea. Creata acum aproximativ 50 de ani, tehnica de transplant de par a evoluat constant. Iniţial, parul se transplanta sub forma de cilindri de piele cu par ce conţineau 16 sau mai multe fire, rezultatele semanând cu „parul de papuşa”.
Între timp, tehnica a evoluat. Prof. dr. Ioan Petre Florescu, specialist în chirurgie estetica, ne spune ca “transplantul de par se bazeaza pe faptul ca firele de par transplantate se vor comporta ca şi în locul lor de origine. Majoritatea oamenilor care îşi pierd parul în partea superioara a capului pastreaza par relativ des pe parţile laterale.
Transplantul de par este pur şi simplu transferul acestui par “permanent” din zona “donor” a scalpului în alta zona unde parul a cazut. În ultimii 10 ani, apariţia transplantului unitaţii foliculare (firul de par) a revoluţionat domeniul chirurgiei capilare. Aceasta tehnica ţine cont de de faptul ca parul creşte în grupuleţe de 1-4 fire. Rezultatele par complet naturale chiar de la prima intervenţie.
Procedura este relativ nedureroasa. De fapt, majoritatea pacienţilor ramân surprinşi de cât de puţina durere simt şi au spus ca este mai puţin stresant decât o vizita la stomatolog. Disconfortul fizic resimţit este diminuat prin administrarea unor sedative uşoare orale. Pe lânga fineţea tehnica necesara în implantarea unui numar mare de unitaţi foliculare dens poziţionate, este necesar un mare grad de abilitate artistica în obţinerea unui transplant capilar cu aspect natural adecvat.
Grefele sunt, deci, plasate urmând direcţii şi angulaţii specifice, cu variaţii de densitate, replicând îndeaproape modelul creşterii normale a parului. În acest sens, diferite zone ale scalpului necesita consideraţii speciale deoarece fiecare individ are caracteristici diferite ale parului”.
Prof. dr. Florescu a mai spus ca „rezultatele obţinute sunt ideale nu doar pentru tratarea caderii parului, ci pot fi folosite în rafinarea şi repararea unor proceduri anterioare de transplant. Cei care şi-au facut transplant cu tehnici mai vechi sunt nemulţumiţi de aspectul artificial rezultat. De asemenea, prin aceasta procedura se pot repara cicatricile produse de alte proceduri chirurgicale, de accidente sau de arsuri. Implantul de par poate fi folosit şi pentru a acoperi cicatricile survenite în urma unor operaţii estetice sau chiar neurochirurgicale din zona scalpului”.
Sursa: www.Gandul.ro

Acest articol a fost citit de 2678 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole