close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tomografia dentara

Tomografia dentara
Poate te intereaza si...

Cunoscut si sub denumirea de CT cu fascicul conic (CBCT), tomograful dentar reprezinta o tehnologie imagistica relativ -noua in domeniul stomatologic.

Acesta genereaza informatii vizuale 3D, ce pot fi manipulate astfel incat sa fie evidentiate diverse unghiuri ale locului in -care se va face implantul, lucru necesar pentru realizarea unei lucrari fara probleme ulterioare.

Dureaza 20 de secunde

CT-ul cu fascicul conic nu necesita pregatiri speciale, dar pentru acuratetea rezultatului se recomanda indepartarea oricarui obiect de metal de la urechi si de la gat.

Pacientul trebuie sa imbrace o vesta speciala, cu protectie din plumb, cu toate ca doar zona capului va fi iradiata. Ulterior, capul se ,,prinde" intr-un dispozitiv special, pentru ca trebuie tinut nemiscat aproximativ 20 de secunde.

Scanerul se va invarti doar o singura data in jurul pacientului. Potrivit specialistilor, doza de iradiere este mult mai scazuta decat in cazul unei tomografii computerizate conventionale.

Indica locurile cu probleme

Tomografia computerizata prezinta avantajul de a evidentia orice problema care ar putea constitui o piedica in procesul de implantare a dintilor. Acesta va indica dimensiunile exacte pe care trebuie sa le aiba dintele implantat, sub ce unghi va fi inserat in os si daca densitatea osului este suficient de buna.

Tomografia dentara se numara printre putinele analize care pot fi folosite si in cazul femeilor insarcinate, deoarece cantitatea de radiatii este foarte mica si, in plus, vizeaza doar zona capului.
Sursa: www.adevarul.ro

Acest articol a fost citit de 2116 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole