close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tipuri de extractie dentara

Tipuri de extractie dentara
Poate te intereaza si...

Cand spunem tipuri de extractie dentara ne referim la modalitatile prin care poate fi extras un dinte. Pana la ora actuala, exista doar doua tipuri de extractie dentara.

Extractia dentara simpla se face in cazul unui dinte care este vizibil. Majoritatea dentistilor realizeaza extractia dentara simpla. In acest tip de extractie dentara, dentistul slabeste dintele din alveola cu ajutorul unui instrument ce se cheama elevator. Dupa ce dintele este slabit, dentistul foloseste clestele dentar (forceps) pentru a-l extrage.

Extractia dentara chirurgicala este o procedura mult mai complexa, care se foloseste atunci cand dintele este fracturat de la nivelul liniei gingivale sau cand acesta nu a erupt. Extractia dentara chirurgicala este realizata de obicei de catre un chirurg oro maxilo facial, dar poate fi realizata si de catre un dentist. Dentistul va face o mica incizie la nivelul gingiei. Cateodata este nevoie de rezecarea tesutului osos din jurul dintelui sau de taierea dintelui in doua pentru a-l putea extrage.

De cele mai multe ori, in cazul extractiei dentare simple este nevoie doar de o injectie (anestezic local). S-ar putea sa vi se administreze anumite medicamente pentru a va ajuta sa va relaxati. Pentru extractia dentara chirugicala s-ar putea sa aveti nevoie de un anestezic local, sau de un anestezic intravenos. Unele persoane ar putea avea nevoie de anestezie generala. Dintre aceste persoane enumeram: pacientii cu devieri comportamentale si copii.

Daca sunteti sedati, s-ar putea sa vi se administreze steroizi si alte medicamente prin perfuzie. Steroizii ajuta la reducerea proceselor inflamatoare si la diminuarea durerii postoperatorii.

Exista posibilitatea ca in timpul extractiei dentare sa simtiti presiune, dar nu si durere. Daca simtiti durere sau aveti senzatia de ciupitura, adresati-va medicului.

Trebuie sa stiti ca procedura de extractie dentara chirurgicala cauzeaza mai multa durere decat extractia dentara simpla. Incercati sa urmati cu strictete sfaturile pe care vi le da dentistul.


Acest articol a fost citit de 2609 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole