close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tinitusul

Tinitusul
Poate te intereaza si...

Tinitusul este termenul medical folosit pentru a descrie perceptia de anumite zgomote la nivelul urechii. De cele mai multe ori, tinitusul nu reprezinta o problema in sine. In cazuri destul de rare, tinitusul este un simptom pentru o afectiune serioasa.
Tinitusul nu este o afectiune in sine, ci un simptom. Circa 36 de milioane de americani sufera de aceasta afectiune. In majoritatea cazurilor, doar pacientul poate auzi tinitusul.

Tinitusul, cauze:

Tinitusul poate sa apara in urmatoarele zone: urechea externa, urechea medie, urechea interna. Este normal ca din cand in cand sa apara tinitusul. Daca o persoana este introdusa intr-o camera izolta fonic si nu exista zgomot de fundal, acea persoana va percepe un anumit tinitus. In mod normal. Nu suntem constienti de zgomotul produs de organism deoarece in majoritatea timpului suntem inconjurati de un zgomot de fundal. Tinitusul poate fi cauzat si de anumite infectii localizate la nivelul urechii sau de o afectiune localizata la nivelul ciocanului, scaritei si nicovalei. Tinitusul poate fi cauzat si de o afectiune de la nivelul timpanului.

Una dintre cele mai frecventa cauze pentru care apare tinitusul este lezarea terminatiilor nervoase ale nervului auditiv de la nivelul urechii interne. Deoarece o data cu inaintarea in varsta este afectat si nervul auditiv, tinitusul apare frecvent la varstnici.
In ziua de astazi, tinitusul este cauzat mai ales de expunerea la zgomote de inalta frecventa. Aceste zgomote, pe lantga faptul ca provoaca tinitusul pot duce la pierderea auzului. Din pacate, nu foarte multe persoane sunt constiente de efectele nocive ale poluarii fonice.
Unele medicamente ( cum ar fi aspirina) si unele afectiuni ale urechii interne (sindromul Meniere’s) pot cauza tinitusul. In cazuri foarte rare, tinitusul poate fi un simptom al altor afectiuni, cum ar fi tumorile si anevrismul cerebral.

Tinitusul, diagnostic :

Istoricul medical, anamneza si o serie de alte teste pot determina cu exactitate unde isi are originea tinitusul. Doctorului ii poate fi de folos sa stie daca tinitusul este constant, intermitent, pulsatil ( daca se aude in acelasi timp cu bataile inimii) sau daca este asociat cu pierderea auzului si pierderea echilibrului (vertigo).
Toti pacientii cu tinitus persistent au nevoie de o audiograma.
Doctorul poate face anumite teste pentru a verifica starea de sanatate a nervilor auditivi. Dintre aceste teste enumeram CT – ul si RMN – ul. Cu ajutorul acestor teste, doctorul va exclude posibilitateaca tinitusul sa fie cauzat de o tumoare de la nivelul nervilor auditivi. Aceste tumori sunt rare, dar ele pot cauza tinitusul.


Acest articol a fost citit de 1746 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole