close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Teste pentru bolile genetice ale embrionilor

Teste pentru bolile genetice ale embrionilor
Poate te intereaza si...

Embrionii folositi pentru fertilizari in vitro vor putea fi investigati genetic, de saptamana viitoare, cu ajutorul unei aparaturi unice in tara.
Femeile de peste 35 de ani, cuplurile care au in familie o boala genetica sau cele care nu au reusit sa faca fertilizare in vitro vor putea beneficia de un nou tip de diagnostic pentru depistarea unor boli genetice ale embrionilor. Cu ajutorul acestui diagnostic, medicii pot depista boli precum fibroza chistica, boli legate de cromozomul X si anomalii cromozomiale, precum Sindromul Down.
Diagnosticul preimplantational se va putea face incepand de saptamana viitoare si in Romania, la Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife din Capitala. Aceasta diagnosticare va costa aproximativ 1.500 de euro, la care se adauga pretul fertilizarii in vitro, in jur de 1.300 de euro.

2.800 de euro pentru fertilizarea in vitro si diagnostic

Diagnosticul preimplantational consta in testarea embrionilor obtinuti prin fertilizare in vitro pentru a identifica o serie de boli genetice, precum Sindromul Down, Sindromul Edwards, fibroza chistica, anemia Cooley (thalasemia majora) sau boala Tay-Sach. Acestea fac parte de altfel dintre cele mai frecvente boli genetice care ii afecteaza si pe bebelusii din Romania.
Punerea diagnosticului dureaza aproximativ doua zile, iar pretul va fi de aproximativ 1.500 de euro, la care se adauga fertilizarea in vitro, care costa in jur de 1.300 de euro. "Diagnosticul preimplantational permite cuplurilor care au un risc de a transmite o boala genetica grava sa aiba un copil sanatosa??, afirma Andreea Mustata, medic specialist genetica medicala embriologie la Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife. In lume, unul din 2.500 de bebelusi se naste cu fibroza chistica, iar un baietel din 5.000 poate avea hemofilie, boala legata de cromozomul X.

Teste prenatale si postnatale

In prezent, exista doar cateva centre in lume unde se poate pune diagnosticul preimplantational cuplurilor care risca sa aiba un copil afectat de boli genetice sau celor care au deja un copil cu o boala genetica grava. In Romania, unele boli genetice se pot depista in prezent printr-un diagnostic prenatal, realizat in al doilea trimestru de sarcina, sau prin diagnosticul postnatal, efectuat dupa nasterea copilului. Centrul de Medicina Materno-Fetala MedLife a fost deschis la sfarsitul anului trecut. Centrul ofera o serie de servicii medicale precum fertilizare in vitro, inseminare artificiala, teste genetice si ecografii 3D si 4D.
Sursa: www.Evenimentul.ro

Acest articol a fost citit de 1737 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole