close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Terapia cu oxigen, eficienta in tratarea autismului

Terapia cu oxigen, eficienta in tratarea autismului
Poate te intereaza si...

Terapia cu oxigen, eficienta in tratarea autismului


Cercetatorii americani au descoperit ca orele de terapie petrecute de copiii care sufera de autism, intr-o camera de decomprimare, sunt benefice pentru pacienti.

Dupa 40 de ore de tratament, copiii dezvolta anumite abilitati de socializare, informeaza BBC.

Studiul efectuat de cercetatorii americani de la "BMC Pediatrics" nu a reusit sa demonstreze ca rezultatul pozitiv poate fi obtinut pe termen lung, dar amelioreaza starea pacientilor, intr-un timp foarte scurt.

O teorie atesta ca oxigenul reduce inflamatiile din creier si permite o circulatie mai buna a sangelui pacientilor. Tratamentul hiperbaric, care foloseste o concentratie mai mare de oxigen pentru a creste nivelul presiunii atmosferice, a demonstrat ca are efecte benefice asupra atacurilor cerebrale.

Studiile atesta ca acest tratament ofera anumite beneficii pacientilor autisti, insa nimeni nu a aflat cat de mult este implicat in fenomen si efectul Placebo.

Cercetatorii au supus la acest tratament 62 de copii cu varste cuprinse intre doi si sapte ani. Dupa 40 de ore de terapie, acestia au dezvoltat mai multe abilitati de comunicare. O astfel de camera hiperbarica ar putea fi achizitionata pentru o suma de 14 - 17.000 de dolari, tratamentul dovedindu-se unul foarte costisitor.

Specialistii considera ca aceasta terapie da rezultate foarte bune si ajuta persoanele autiste sa interactioneze cu restul lumii.

"Nu consideram ca acesta este leacul perfect, dar am demonstrat ca terapia creste abilitatile sociale ale pacientilor, usurandu-le comunicarea.

Urmatorul pas este sa aflam ce categorii de pacienti raspund la acest tratament, pentru ca este intr-adevar foarte scump. S-ar putea ca pacientii cu inflamatii mai pronuntate sa raspunda mai bine tratamentului", a declarat Dan Rossignol, cercetator al "International Child Resource Centre", din Florida.


Sursa: www.ziare.com

Acest articol a fost citit de 1673 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole