close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Terapia antimicrobiana

Terapia antimicrobiana
Poate te intereaza si...

Terapia antimicrobiana implica folosirea unor substante chimice. Terapia antimicrobiana se face pentru a omori sau pentru a incetiniti cresterea bacteriilor care cauzeaza bolile parodontale. Cele mai cunoscute forme de terapie prin care se realizeaza terapia antimicrobiana sunt terapia cu antiseptice si cea cu antibiotic.

Terapia antimicrobiana cu antiseptice se poate face cu ajutorul apelor de gura deoarece acestea contin substante antiseptice care ajuta la profilaxia bolilor parodontale.

Terapia cu antibiotice se face pentru a omori anumite bacterii. Antibioticele sunt administare local sau oral pentru tratarea afectiunilor gingivale. Terapia cu antibiotice se administreaza in cazul infectiilor acute si de scurta durata. Unii oameni necesita chirurgie parodontala.

Terapia cu laser este una dintre cele mai noi proceduri prin care se realizeaza terapia antimicrobiana. Dentistul foloseste laserul pentru a omori bacteriile de la nivelul buzunarelor parodontale. Se pare ca terapia cu laser ajuta la stimularea vindecarii.

La ce se foloseste terapia antimicrobiana?

Bolile parodontale sunt provocate de anumite tipuri de bacterii. Prin terapia antimicrobiana se incearca omorarea bacteriilor precum si profilaxia si tratamentul bolii.

Antisepticele

Bacteria se poate multiplica necontrolat si poate forma colonii bacteriene la nivelul limbii, amigdalelor si salivei. Apele de gura pot preveni multiplicarea in exces a bacteriilor. Aceste ape de gura contin:

- alcool
- clorhexidina
- iod povidona
- hipoclorit de sodiu

Apele de gura pot fi folosite si acasa pentru a clati, cu ajutorul unor dispozitive de irigatie, buzunarele parodontale.


Acest articol a fost citit de 1972 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole