close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tehnologia viitorului in restaurarile estetice dentare

Tehnologia viitorului in restaurarile estetice dentare
Poate te intereaza si...

Tehnologia viitorului in restaurarile estetice dentare

Noutatea tratamentelor protetice in Europa si USA consta in inlocuirea clasicelor coroane metalo-ceramice (n.r. cunoscute popular si sub denumirea de “coroane de portelan”) cu coroane ceramice pe suport zirconiu.

De curand, si in Romania acest tip de lucrari castiga teren in fata metodelor traditionale de acoperire a dintilor sau a implanturilor dentare.

O echipa internationala de specialisti proteticieni utilizeaza deja aceasta metoda in cadrul clinicii stomatologice DentalMed.

De retinut este faptul ca desi zirconiul este un metal (foarte rezistent), proprietatile sale optice determina estetica naturala a lucrarilor, astfel incat dupa cimentarea acestora in cavitatea bucala chiar si medicii dentisti intampina dificultati in a le diferentia de dintii naturali. Practic, zirconiul devine suportul cel mai estetic pentru ceramica, modul de reflexie a luminii fiind similar cu cel al unui dinte natural.

Aspectele benefice ale acestui tip de material sunt determinate de proprietatile lui: compatibilitatea totala cu tesuturile cavitatii bucale, datorata faptului ca zirconiul este practic bio-inert, de unde si eliminarea oricarei posibilitati de aparitie a unei reactii alergice, scaderea riscului de afectare a pulpei dentare, ca urmare a conductibilitatii termice scazute si a preparatiei limitate a dintelui (necesita indepartare minima de substanta dentara – smalt), durabilitatea lucrarii, datorata rezistentei mecanice crescute si absentei totale a coroziunii in mediul bucal, eliminarea gustului neplacut si a coloratiei marginale (fenomene prezente in cazul restaurarilor prin coroane ceramice clasice), fapt datorat adaptarii marginale impecabile a lucrarilor ceramice pe zirconiu , ca rezultat al utilizarii tehnologiei CAD / CAM.
„In realizarea lucrarilor pe zirconiu, tehnicianul dentar este asistat de calculator, tehnologia CAD/CAM (Computer Assisted Design/Computer Assisted Manufacturing) oferind posibilitatea reproducerii fidele a preparatiei facute de medic pe dintele restaurat. Dificultatea utilizarii consta in faptul ca prelucrarea (slefuirea) dintilor trebuie facuta practic fara eroare, deoarece dupa efectuarea amprentei dentare modelul rezultat este supus unui proces de scanare, iar informatia rezultata este transmisa direct calculatorului, orice modificare ulterioara nemaifiind posibila. De aceea este foarte important ca medicul protetician specialist sa aiba experienta in realizarea acestui tip de lucrari”, declara dr. Dragos Popescu, General Manager la DentalMed Clinica Stomatologica.

Rezultatele excelente din punct de vedere estetic si functional indreptatesc recomandarea cu prioritate a lucrarilor ceramice pe suport zirconiu ca solutie in tratamentele protetice restaurative, mai spune doctorul Dragos Popescu, care de altfel este un specialist recunoscut din noul val al scolii romanesti de stomatologie.

Mai multe detalii despre aceasta tehnologie inovativa se pot obtine de la DentalMed Clinica Stomatologica, unde specialistii clinicii sunt pregatiti sa va prezinte cu lux de amanunte noile tendinte din domeniu, care incep sa prinda teren si in tara noastra.

DentalMed Clinica Stomatologica
Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A Sector 5, 050727 Bucureşti
021 402 8735 / 0726 770 357
clinica.dentalmed@gmail.com
Program: Luni - Vineri 9 – 21 / Sambata 9 – 15 / Serviciu de urgenta NON-STOP
Sursa: www.clinicistomatologice.ro/clinici-stomatologice-de-lux/clinici-stomatologice-de-lux-bucuresti/dentalmed-clinica-stomatologica-de-lux

Acest articol a fost citit de 2245 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole