close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Tataneasa

Tataneasa
Poate te intereaza si...

Tataneasa este un remediu natural excelent. Tataneasa contine un compus care se cheama alantoina si care in momentul in care este aplicat la nivelul unei leziuni cutanate accelereaza procesul de vindecare. De asemenea, tataneasa ajuta la diminuarea cicatricilor care apar in urma procesului de vindecare.

Frunzele de tataneaza

Frunzele de tataneaza sunt folosite inca din cele mai vechi timpuri pentru a vindeca fracturile si leziunile cutanate. Frunzele de tataneasa sunt folosite de circa 2000 de ani in medicina alternativa chineza pentru tratarea artritei si ulcerului. In ultimii ani au aparut diverse studii despre efectele daunatoare pe care le poate avea tataneasa. Conform acestor studii, consumul de tataneasa in exces poate duce la aparitia unor leziuni hepatice.

Frunzele de tataneasa contin: tanin, alantoina, saponine, mucilagiu, inulina, alcaloizi, caroten, glicozide, zaharuri, sitosterol, vitamina B12, proteine, zinc, etc.
Frunzele de tataneasa sunt folosite la prepararea alifiilor, tincturilor, decoturilor, cataplasmelor si in industria cosmetica.
Conform unor studii efectuate in America, alantoina continuta de tataneasa ajuta la scindarea hematiilor, ceea ce ar putea explica actiunea benefica pe care o are tataneasa asupra vanatailor si contuziilor.

Radacina de tataneasa este folosita pentru ameliorarea durerii provocate de leziuni, pentru vindecarea fracturilor si a vanatailor, pentru a reduce edemurile si inflamatiile si pentru a stimula regenerarea celulara. Nu se recomanda administrarea interna a radacinilor de tataneasa.
Pentru a ameliora eruptiile cutanate si iritatiile, se poate face o infuzie concentrata din radacini si frunze de tataneasa.

Frunzele de tataneasa se pot consuma ca si salata sau se pot usca si consuma sub forma de ceai. Frunzele de tataneasa au un continut ridicat de minerale.
Unii specialisti nu recomanda ca tataneasa sa fie folosita intern deoarece poate afecta ficatul. Tataneasa nu ar trebui utilizata de catre femeile insarcinate si de catre cele care alapteaza.


Acest articol a fost citit de 4699 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (4)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole