close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Stomatologie Copii

Stomatologie Copii
Poate te intereaza si...

Cand spunem stomatologie copii, ne referim de fapt la ramura medicinei dentare numita pedodontie. Prin stomatologie copii ne referim la ramura medicinei dentare care se ocupa cu tratamentul specific al dintilor de lapte si al dintilor permanenti tineri.

In categoria stomatologie copii sunt cuprinse si tratamentele profilactice (sigilari, fluorizari, etc) deoarece prevenirea cariilor este la fel de importanta ca si tratamentul lor. Cand facem referire la stomatologie copii, ne referim mai ales la tratarea dintilor de lapte, deoarece unele afectiuni ale dintilor de lapte pot provoca tulburari in dezvoltarea si eruptia dintilor definitivi.

Pentru a intelege mai bine cu ce se ocupa ramura medicinei dentare numita stomatologie copii, este important sa cunoasteti cateva notiuni despre dintii copiilor.

Este important sa cunoasteti faptul ca dintii copilului se formeaza inca dinainte de nastere. Atunci cand copilul trece de varsta de patru luni, incep sa erupa primii dinti de lapte. Primii dinti de lapte care erup din gingiile din partea inferioara a cavitatii bucale sunt incisivii centrali, urmati de incisivii din partea superioara a cavitatii bucale. Ordinea in care cei 20 de dinti de lapte ( care apar de obicei pana in varsta de 3 ani) variaza de la copil la copil.

Ar fi indicat sa mergeti la un cabinet care se ocupa de stomatologie copii, inca de cand copilului dumneavoastra incep sa-i erupa dintii. Dentistii care lucreaza intr-un cabinet ce se ocupa de stomatologie copii vor evalua modul in care erup dintii si starea de sanatate a acestora.

Dintii permanenti apar cam pe la varsta de 6 ani. Prima data apar molarii si incisivii permanenti din partea inferioara a cavitatii bucale. Procesul de eruptie a danturii permanente continua pana la varsta de 21 de ani.


Acest articol a fost citit de 2277 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (1)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole