close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Stomatodinia

Stomatodinia
Poate te intereaza si...

Stomatodinia este termenul medical folosit pentru a descrie sindromul gurii arzande. Stomatodinia mai este cunoscuta si sub numele de glosodinie. Stomatodinia este o afectiune complexa, care se poate localiza la nivelul buzelor si limbii, dar si la nivelul limbii.

Majoritatea cazurilor de stomatodinie apar la adultii de varsta mijlocie sau la varstnici. Stomatodinia are ca simptom principal senzatia de arsura la nivelul limbii, buzelor, gatului, gingiilor si boltei palatine. Senzatia provocata de stomatodinie este asemanatoare cu senzatia provocata de lichidele fierbinti. Unele persoane care sufera de stomatodinie resimt un gust metalic la nivelul gurii.

Nu se cunosc cauzele exacte pentru care apare stomatodinia, dar cercetatorii au ajuns la concluzia ca glosodinia poate fi cauzata de menopauza, carente alimentare,de lezarea unor anumiti nervi si de infectiile orale, cum ar fi candidoza orala. Unele persoane spun ca stomatodinia in cazul lor a durat si cativa ani.

Din fericire, majoritatea celor care au glosodinie cer ajutorul dentistului pentru a depista cu exactitate sursa glosodiniei. Daca surasa glosodiniei este depistata, atunci exista sanse ca printr-un tratament adecvat, pacientul sa poata scapa de aceasta afectiune.

De exemplu, daca stomatodinia este cauzata de candidoza orala, atunci dentistul va recurge la medicamentele antifungice pentru tratament. Daca stomatodinia este cauzata de o carenta de substante nutritive (in special vitamine), atunci dentistul va prescrie anumite complexe de vitamine. Daca stomatodinia este cauzata de factori psihologici, dentistul va prescrie anumite medicamente antianxietate.

Indiferent de stadiul in care se afla stomatodinia sau de tratamentul pe care il urmati, trebuie sa va asigurati ca aveti o igiena orala adecvata. Trebuie sa va periati dintii de cel putin doua ori pe zi si sa folositi ata dentara. Evitati apele de gura pe baza de alcool deoarece acestea ar putea duce la agravarea afectiunii.


Acest articol a fost citit de 3337 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole