close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Solutii rapide pentru urgentele dentare

Solutii rapide pentru urgentele dentare
Poate te intereaza si...

Urgentele dentare pot aparea oricand, asa ca este bine sa fiti intotdeauna pregatiti pentru acestea. In acest articol va vom prezenta cateva solutii rapide la care puteti sa apelati cand vine vorba de urgentele dentare. Aceste solutii nu inlocuiesc ajutorul dentistului, dar pot fi folosite pana in momentul in care ajungeti la dentist.

Aparatele dentare rupte

Daca copilul dumneavoastra poarta aparat dentar, atunci ar fi bine sa verificati in mod regulat sarmele acestuia. Daca o sarma se rupe, iese in exterior si se freaca de interiorul obrajilor si de gingie, atunci incercati sa impingeti sarma la locul ei cu ajutorul unui stilou sau cu guma de sters de la capatul unui creion. Daca acest lucru nu functioneaza, atunci incercati sa acoperiti sarma cu ajutorul unei bucati mici de dischete de bumbac sau cu ajutorul cearei ortodontice, daca ortodontul v-a dat una. Nu taiati capatul sarmei deoarece exista posibilitatea ca acesta sa fie inghitit de catre copil si sa ajunga la nivelul plamanilor.

Pierderea unei plombe

Daca o plomba a cazut, incercati sa acoperiti locul cu o bucata mica de ceara dentara sau cement dentar. Dar cereti imediat ajutorul dentistului si luati cu dumneavoastra si plomba, in cazul in care o gasiti.

Pierderea unei coroane dentare

Daca inca mai aveti coroana dentara, puteti incerca sa o puneti la loc la nivelul dintelui cu ajutorul cementului dentar, a pastei de dinti sau a unui adeziv pentru protezele dentare pana in momentul in care ajungeti la un dentist.

Sa nu incercati niciodata sa va lipiti coroana dentara sau plomba la loc cu super glue deoarece acesta este foarte toxic.


Acest articol a fost citit de 2148 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole