close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sindromul Tourette

Sindromul Tourette
Poate te intereaza si...

Sindromul Tourette este o afectiune neurologica. Sindromul Tourette este cel mai adesea diagnosticat in perioada copilariei, dar poate fi recunoscut la orice varsta. Sindromul Tourette este o afectiune genetica ereditara, adica se transmite de la parinti la copii. Circa 35% dintre pacientii cu Sindromul Tourette sunt primii din familie care sufera de aceasta afectiune. De aceea, cercetatorii sunt de parere ca exista si alti factori, pe langa ereditate, care duc la aparitia sindromului Tourette. Dintre acesti factori enumeram: factorii fizici si factorii de mediu.

Simptome fizice

Sindromul Tourette prezinta anumite semne fizice distincte. Dintre simptomele motorii enumeram miscari repetitive si necontrolabile ale diferitelor parti ale corpului. Ticurile verbale sunt de fapt niste sunete repetitive necontrolabile. Persoana care sufera de sindromul Tourette poate tipa sau injura in mod repetat. Ticurile verbale pot aparea in accese si pot creste sau descreste in intensitate. Unele ticuri pot fi oprite din evolutie voluntar, dar numai pe o perioada scurta de timp.

Simptome legate de comportament

Persoanele care sufera de sindromul Tourette pot suferii de devieri comportamentale cum ar fi: excese de furie, comportament obsesiv compulsiv si de deficit de atentie. Persoanele care sufera de sindromul Tourette se pot concentra foarte greu si pot fi impulsivi. Se crede ca sindromul Tourette afecteaza zonele creierului responsabile de comportament.
Conform unui studiu publicat in 1999, copii care sufera de autism prezinta un risc mult mai crescut de aparitie a sindromului Tourette decat copii care nu sufera de autism. Un alt studiu a aratat ca, copii care sufera de sindromul Tourette, prezinta un risc mai mare de aparitie a alergiilor.
S-a aratat faptul ca parintii care au copii bolnavi de sindromul Tourette sunt mai preocupati de manifestarile comportamentale ale acestora decat de ticurile verbale.Acest articol a fost citit de 1935 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole