close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sindromul socului toxic

Sindromul socului toxic
Poate te intereaza si...

Sindromul socului toxic apare din cauza toxinelor produse de bacteria Staphylococcus aureus. Sindromul socului toxic se declanseaza in momentul in care aceste toxine ajung in sange. Sindromul socului toxic a intrat in atentia medicilor in 1979, cand au fost raportate 55 de cazuri si 7 decese. Persoanele decedate au fost femei tinere si sanatoase. In 1980 au aparut 813 de cazuri de sindrom de soc toxic si 38 de decese. In cazul femeilor decedate, sindromul socului toxic (SST) a fost declansat de utilizarea unei anumite marci de tampoane cu aplicator.

Sindromul socului toxic apare de cele mai multe ori in urma unor interventii chirurgicale, manifestandu-se prin aparitia unor leziuni si a unor infectii tegumentare.
Simptomele sindromului socului toxic:
- stari febrile
- eruptii cutanate la nivelul intregii pieli
- hipotensiune arteriale
- afectiuni ale diverselor organe ca : inima, ficat, rinichi, plamani.

Palmele si talpile picioarelor se pot inrosi si se pot descuama. Se poate sa apara slabiciunea si durerea musculara. Daca sindromul socului toxic (SST) progreseaza, poate fi afectat ficatul, poate aparea insuficienta renala si insuficienta respiratorie. Unele persoane se pot imbolnavi grav si pot muri.

Diagnosticul

Diagnosticul pentru sindromul socului toxic se face in functie de simptome. Se pot recolta probe de sange pentru a se realiza culturi de bacterii sau alte teste pentru a se verifica gradul de afectare al organelor.

Tratament

Tramentul sindromului de soc toxic se face in special cu ajutorul antibioticelor, medicamentelor pentru tensiune si cu ajutorul medicamentelor pentru infectiile cutanate. Daca sindromul socului toxic a ajuns si la alte organe, atunci se incearca aplicarea tratamentului specific, pentru fiecare organ in parte.
Diagnosticul promt insotit de un tratament promt poate reduce severitatea sindromului socului toxic. In ciuda tratamentului, aproximativ 15% dintre indivizii cu sindrom de soc toxic decedeaza.Acest articol a fost citit de 1889 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole