close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sindromul Aicardi

Sindromul Aicardi
Poate te intereaza si...

Sindromul Aicardi este o afectiune neurologica. Sindromul Aicardi face parte din categoria bolilor rare. Sindromul Aicardi a fost descoperit pentru prima data in 1965, de catre medicul francez Jean Aicardi. Din 1965 si pana in ziua de astazi nu s-a descoperit cu exactitate ce anume determina aparitia sindromului Aicardi.

Cercetatorii sunt de parere ca sindromul Aicardi apare din cauza unei anomalii genetice localizate pe cromozomul X, deoarece boala afecteaza doar fetele. Sindromul Aicardi poate afecta baietii doar daca acestia sufera de sindromul Klinefelter (au un cromozom X in plus). Deoarece nu se stie care anume este anomalia genetica, cercetatorii nu pot realiza un medicament impotriva acestei afectiuni, iar doctorii nu pot face teste intrauterine (amniocenteze) pentru a depista sindromul. Sindromul Aicardi afecteaza toate fetele, indiferent de etnie, varsta sau culoare a pielii. Exista circa 500 de cazuri de fete bolnave de sindromul Aicardi in toata lumea.

Simptomele

Exista cateva simptome care se intalnesc in cazul copiilor care sufera de sindromul Aicardi:
- leziuni ale retinei – sunt specifice pentru acest sindrom si sunt puncte de reper pentru realizarea diagnosticului
- absenta partiala sau totala a corpului calos ( regiune a creierului care interconecteaza cele doua emisfera cerebrale, permitandu-le sa comunice intre ele)
- prezenta spasmelor infantile, (sindromul West sau un fel de epilepsie) care isi fac debutul inca din perioada copilariei
- retard mintal moderat spre sever
- intarzierea dezvoltarii
- alte malformatii localizate la nivelul creierului sau scheletului

Sindromul Aicardi este diagnosticat de obicei in momentul de debut al crizelor, in jurul varstei de 3 – 5 luni. Daca simptomele sunt moderate, copilul poate fi diagnosticat abia cand este putin mai mare.

Tratamentul

Nu exista nici un leac pentru sindromul Aicardi si nici nu exista vreun tratament specific. Spasmele sunt controlate cu ajutorul medicamentelor antispastice, iar terapia fizica poate ajuta copilul sa se dezvolte. Unii copii pot ajunge sa vorbeasca si sa se miste cu ajutorul fizioterapiei si a logopezilor. Durata de viata a copiilor care sufera de sindromul Aicardi variaza in functie de severitatea simptomelor. Copii care sufera de sindromul Aicardi se imbolnavesc adesea de infectii respiratorii cum ar fi pneumonia, si de alte afectiuni care le scurteaza durata de viata.


Acest articol a fost citit de 2291 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole