close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Simptomele cancerului

Simptomele cancerului
Poate te intereaza si...

Cancerul este un termen folosit pentru a descrie toate tipurile de cancer. Desi fiecare tip de cancer are caracteristicile proprii, exista cateva simptome care sunt comune pentru mai multe tipuri de cancer.

Este important sa stiti ca unele tipuri de cancer nu prezinta nici un simptom pana cand aceste tipuri nu ajung intr-un stadiu avansat de evolutie. De aceea este importanta efectuarea analizelor periodice, intocmai pentru a se depista cancerul in stadiu timpuriu.

Simptomele cancerului

Dintre simptomele care apar in cazul mai multor forme de cancer, enumeram:
Oboseala persistenta: Oboseala este unul dintre cele mai comune simptome care apar in cazul cancerelor. Acest simptom apare mai ales in cazurile in care cancerul se afla intr-un stadiu avansat, dar el poate aparea si in stadiile de debut.

Anemia este o afectiune asociata in special cancerelor intestinale. Oboseala este un simptom care poate aparea atat in cazul tumorilor maligne, cat si in cazul tumorilor benigne.

Pierderi inexplicabile in greutate: Acesta este un simptom asociat mai multor afectiuni, printre care si cancerului. Daca pierdeti mai mult de 5 kilograme fara sa va doriti acest lucru, inseamna ca a sosit momentul sa cereti sfatul unui doctor. Pierderea in greutate poate fi sau nu insotita de pierderea apetitului.

Durerea: De obicei, durerea nu apare in stadiile timpurii de cancer, cu exceptia unor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul osos, sau acele tipuri de cancere care ajung sa se raspandeasca si la sistemul osos. Durerea apare de obicei cand cancerul este raspandit si afecteaza organele si nervii.Acest articol a fost citit de 2484 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole