close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sigilarea dentara

Sigilarea dentara
Poate te intereaza si...

Sigilarea dentara presupune o igienizare prealabila amanuntita, fiind urmata de aplicarea unui lichid cu aspect rasinos, transparent sau opac, pe suprafeta dintelui. Sigilantul va patrunde in santurile si fisurile existente, se va intari si nu va mai permite resturilor de mancare sau bacteriilor sa patrunda si sa afecteze sanatatea dintilor.

Respectarea unei igiene corecte (periaj zilnic, folosirea atei dentare, a apei de gura) a dintilor va poate scuti de multe probleme, dar unele zone nu pot fi curatate adecvat, in ciuda eforturilor, fiind greu accesibile pentru periaj (premolarii si, in special, molarii).

Suprafetele dentare pot prezenta santuri sau mici fisuri in care se acumuleaza bacterii ce in timp conduc la formarea de carii dentare, ce afecteaza chiar si copii de varste foarte mici. De aceea, o masura extrem de eficienta de preventie este sigilarea.

Aceasta se recomanda a fi facuta imediat dupa dezvoltarea dintilor permanenti (incepand cu varsta de 6 ani). Avand in vedere ca este vorba despre o masura de prevenire, nu implica anestezie sau utilizarea frezelor si nu este dureroasa, procedura fiind foarte usor acceptata de catre copii. Nu este, insa, exclusiv destinata unei anumite varste, ci poate fi realizata si in cazul adultilor, in conditiile in care dintii nu prezinta carii.

Protectia sigilarii se mentine pentru aproximativ 2 ani, cu conditia mentinerii unei igiene corecte. Va recomandam sa nu omiteti controalele periodice la cabinetul stomatologic.

In clinica dentara Cris Smile sigilarea dentara costa doar 30 ron
Sursa: cris-smile.ro

Acest articol a fost citit de 6540 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole