close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sigilantii dentari

Sigilantii dentari
Poate te intereaza si...

Sigilantii dentari sunt ca un fel de invelisuri (pot fi si transparente) pentru suprafata dentara. Sigilantii dentari sunt folositi pentru a acoperi si a inchide micile fisuri si fosete de pe suprafata ocluzala.

Sigilantii dentari se folosesc mai ales in cazul molarilor si premolarilor, deoarece la nivelul lor se produc cele mai multe carii. Resturile alimentare raman prinse la nivelul fisurilor dentare. Cateodata, fisurile dentare sunt atat de adanci incat periuta de dinti nu le poate curata in totalitate.

Aceste fisuri sunt ideale pentru ca bacteria sa se dezvolte si sa produca carii. Sigilantii dentari previn acest lucru. Sigilantii dentari acopera fisurile si fosetele, pentru ca resturile alimentare sa nu poata ajunge la nivelul lor.
Sigilatii dentari sunt foarte eficienti si au un cost mult mai redus decat plombele dentare.

Sigilantii dentari sunt foarte utilizati in cazul copiilor. Ei sunt amplasati la nivelul dintilor de lapte, dar pot fi amplasati si la nivelul danturii permanente, chiar daca aceasta nu a erupt total.
Sigilantii dentari se pot folosi si in cazul adultilor care prezinta un risc crescut de aparitie a cariilor dentare. Sigilantii dentari se pot folosi la nivelul dintilor care prezinta semne incipiente de cariere. O data ce caria dentara a patruns prin smaltul dintelui, dintele va necesita plombare.

Pregatirea

Sigilantii dentari sunt aplicati destul de usor, iar procedura este rapida si nu este dureroasa. Procedura poate fi realizata in timpul unui consult dentar. Nu se necesita utilizarea substantelor anestezice. Totusi este important ca in timpul procedurii sa nu va miscati, pentru ca materialul sigilant sa adere la suprafata dentara.
Inainte de a aplica sigilantii dentari, dentistul va curata zona pentru a indeparta toate resturile alimentare de pe suprafetele ocluzale si din proximitatea dintilor. Dentistul se va asigura apoi ca dintii sunt uscati pentru ca sigilantii sa adere. Sigilantii dentari sunt aplicati in forma lichida, pentru a putea patrunde in fisurile si fosetele dentare. Sigilantii dentari se intaresc de obicei dupa circa 20 sau 60 de secunde. Cateodata, procesul este grabit cu ajutorul unei lumini speciale.

Cercetarile au aratat faptul ca sigilantii dentari pot avea o durata de viata de circa 15 ani. In cazul in care acestia se erodeaza , pot fi schimbati in timpul unei vizite de rutina.
Sigilantii dentari sunt o metoda buna pentru prevenirea cariilor, dar nu uitati ca trebuie sa aveti o igiena orala adecvata. Periati-va dintii de doua ori pe zi, folositi ata dentara de cel putin o data pe zi, si efectuati controale regulate la dentist.


Acest articol a fost citit de 1840 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole