close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
Implant dentar preturi
Implant dentar - in colaborare cu...
 
 

Sifilis

Sifilisul secundar

Daca sifilisul este lasat netratat, persoana infectata va observa aparitia unor pete maronii sau rosii, sub forma unor iritatii, mai ales la nivelul mainilor si picioarelor. Deseori, persoanele infectate vor prezenta simptome asemanatoare cu cele ale unei gripe, cum ar fi starile febrile.
Acest stadiu incepe sa se manifeste de obicei la cateva luni dupa aparitia leziunilor de tip sancru. Cateodata aceste iritatii pot semana cu iritatiile produse de alte afectiuni, de aceea ele pot fi mai dificil de observat.
Simptomele acestui tip de sifilis vor disparea cu, sau fara tratament. Dar daca infectia este lasata netratata, ea isi va continua evolutia. Sifilisul este contagios si in aceasta faza.

Sifilisul latent (ascuns)

Daca sifilisul este lasat in continuare netratat, persoana infectata va trece printr-un stadiu numit perioada de latenta. Aceasta inseamna de fapt ca toate simptomele sifilisului vor disparea. Chiar daca infectia este in stare latenta, spirochetele sunt in continuare prezente in organism. Faza latenta in cazul sifilisului poate dura ani de zile.

Sifilisul tertiar (stadiu tarziu)

Daca sifilisul este lasat netratat pana la acest moment, se instaleaza stadiul de sifilis tertiar. Ceea ce inseamna ca spirochetele s-au raspandit in tot organismul si pot ajunge sa se localizeze la nivel de : creier, ochi, inima, maduva spinarii sau oase. Dintre simptomele care apar in acest stadiu al bolii enumeram: dificultatea de miscare, ameteala, pierderea gradata a vederii.

In acest stadiu poate surveni decesul. Sifilisul aflat in acest stadiu poate cauza accident vascular cerebral (AVC), dementa, paralizie sau surditate. Pot aparea complicatii la nivelul sistemului cardiovascular, cum ar fi inflamarea aortei.
Tratament Sifilis
Cel mai eficient tratament pentru sifilis este penicilina. Cel mai frecvent tratamentul cu penicilina este injectabil, injectia facandu-se intramuscular. Doctorul dumneavoastra va va face analize de sange pentru a vedea daca tratamentul functioneaza.


Acest articol a fost citit de 2538 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

 
Clinica Stomatologica Bucuresti Flor Dent
Clinica Stomatologica Bucuresti Flor Dent

Clinici Stomatologice de Lux Bucuresti
Adauga bannerul tau
Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole