close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sifilis

Poate te intereaza si...

Sifilisul este o boala cu transmitere sexuala (BTS). Sifilisul este cauzat de bacteria Treponema pallidum din clasa Spirochetelor (la microscopul optic , aceasta bacterie are aspectul unei spirale). Bacteria este foarte mica, asa ca se poate localiza oriunde la nivelul organismului).

Sifilisul este o infectie se manifesta sub forma unor perioade alternative de activitate si inactivitate (perioade latente).
Spirochetele se transmit prin contact sexual. O persoana contacteaza bacteria atunci cand intra in contact cu leziunile sifilitice ale unei alte persoane. Infectia poate fi transmita de la mama la fat in timpul sarcinii.

In fazele de debut, sifilisul este usor de tratat. Totusi, lasat netratat, sifilisul poate cauza probleme grave de sanatate, chiar si decesul persoanei infectate. De aceea este important sa stiti cat mai multe informatii despre aceasta boala.

Sifilisul apare in mai multe faze:

Sifilisul primar

In primul stadiu de evolutie al sifilisului apar leziuni dure, rosii si cateodata umede la nivelul organelor genitale, a rectului sau a cavitatii bucale. De obicei apare doar o leziune, dar exista posibilitatea sa apara si mai multe. Acest tip de leziune poarta numele de sancru. Sancru apare de obicei in zona organismului pe unde a patruns bacteria in corp. Persoanele infectate cu sifilis pot prezenta in aceasta faza de debut un proces inflamatoriu la nivelul glandelor.

Dupa cateva saptamani, leziunile de tip sancru vor disparea, dar asta nu inseamna ca boala este vindecata. De fapt, daca infectia a fost lasata netratata, aceasta va incepe sa se agraveze. In aceasta faza, sifilisul este foarte contagios.

Din pacate, in aceasta faza de debut, sifilisul nu este usor detectabil deoarece leziunile nu sunt dureroase si pot aparea in zone ale corpului unde detectarea infectiei este mai dificila. Dintre aceste zone enumeram: cavitatea bucala, rectul sau vaginul. Astfel, este posibil ca persoanele infectate sa nu observe ca sunt infectate si sa transmita infectia fara sa realizeze acest lucru.Acest articol a fost citit de 2711 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole