close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Siclemia

Siclemia
Poate te intereaza si...

Siclemia este termenul medical folosit pentru a descrie anemia cu celule secera. Siclemia mai este cunoscuta si sub numele de drepanocitoza. Siclemia apare in momentul in care hematiile isi schimba forma si iau forma de secera , sau de semiluna.
Hematiile normale trec cu usurinta prin vasele de sange si transporta oxigenul in organism. Hematiile in forma de secera raman blocate la nivelul vasului de sange, astfel ca oxigenul nu mai ajunge la tesuturi. Siclemia poate cauza durere. Siclemia poate cauza de asemenea afectiuni ale organelor, muschilor si oaselor.
Cei care sufera de siclemie trebuie sa lupte o viata intreaga impotriva problemelor pe care le cauzeaza aceasta afectiune. Persoanele care au siclemie trebuie sa lupte impotriva durerii, a infectiilor, a anemiei si cateodata si impotriva accidentului vascular cerebral.
Siclemia, cauze:
Siclemia este ereditara, adica este mostenita genetic (transmisa de la mama la copil). Pentru a avea siclemie, un copil trebuie sa mosteneasca gena pentru siclemie de la ambii parinti. Atunci cand copilul mosteneste gena doar de la un parinte, inseamna ca acel copil este doar purtator. Adica nu dezvolta siclemie, dar poate transmite boala mai departe.
Siclemia, simptome:
Cel mai des intalnit simptom este durerea. Durerea apare de obicei cand hematiile in forma de secera raman blocate la nivelul vaselor de sange. De obicei, durerea apare la nivelul mainilor, picioarelor, spatelui, abdomenului sau pieptului. Durerea poate tine cateva ore sau cateva zile.
Persoanele care sufera de siclemie dezvolta cel mai adesea anemie, din cauza numarului scazut de hematii. Anemia va face sa va simtiti slabiti si obositi. Persoanele care sufera de anemie pot avea un aspect palid al tegumentului. Se poate de asemenea ca albul ochilor sa aiba o culoare palida.
Siclemia, diagnostic
Un simplu test de sange poate arata daca o persoana are anemie sau nu. De obicei, testul se face inainte ca bebelusii sa iasa din spital.


Acest articol a fost citit de 2229 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole