close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sfatul Medicului Stomatolog: Implantul: solutie de reabilitare dentara

Sfatul Medicului Stomatolog: Implantul: solutie de reabilitare dentara
Poate te intereaza si...

Sfatul Medicului Stomatolog: Implantul: solutie de reabilitare dentara
Implantul dentar reprezinta una din marile descoperiri ale medicinei dentare, aducand solutii revolutionare si speranta pacientilor edentati (cu dinti lipsa), in anumite cazuri schimband practic vietile oamenilor. Inserate pe locul fostelor radacini, implanturile dentare constituie practic baza noilor dinti, care vor avea rol functional si o estetica asemenea dintilor naturali. Pacientii protezati prin implanturi recastiga abilitatea de a manca aproape orice si zambesc cu incredere, stiind ca noii lor dinti arata impecabil. Prin inserarea implantelor dentare se pastreaza integritatea structurii faciale (a arcadelor dentare), reducand inconvenientele pe care le produce pierderea unuia sau mai multor dinti.

"Implantul dentar este practic un mic surub de titan care inlocuieste radacina dentara. Interventia chirurgicala prespune inserarea implantului in osul maxilar superior sau inferior, operatie complet nedureroasa. Astazi, majoritatea procedurilor chirurgicale pentru inserarea implanturilor permit pacientilor sa se intoarca acasa in aceeasi zi. Dupa aceasta operatie se asteapta cateva luni pentru ca celulele osoase (osteoclaste si osteoblaste) sa creeze un tesut osos nou in jurul implantului, proces numit osteointegrare. Osteointegrarea este de obicei usor acceptata de organism. In felul acesta, implantul poate servi drept sprijin pentru o coroana, punte fixa sau proteza mobilizabila", explica dr. Mihnea Velisarato, medic specialist implantologie din cadrul DentalMed-Clinica stomatologica.

Multi pacienti nu agreeaza ideea de a li se slefui dintii vecini edentatiei (procedura obligatorie in cazul realizarii puntilor dentare pe dinti stalpi naturali), in aceste cazuri putandu-se recurge la protetica pe implante. Aceasta cuprinde pe scurt: implantul dentar (partea care se insera in os), bontul protetic al implantului (cel pe care va sta restaurarea protetica) si coroana dentara (restaurarea protetica finala). Dupa operatia de inserare a implanturilor este nevoie de o perioada de vindecare intre 4-6 luni, timp in care, in functie de situatia clinica, pacientul va beneficia de o lucrare protetica provizorie care sa asigure functionalitatea si estetica pana la momentul in care lucrarea definitiva va putea fi realizata.
Materialul din care sunt realizate implanturile dentare –titanul- are proprietatea de biocompatibilitate, adica prin interactiunea acestuia cu organismul probabilitatea reactiilor adverse este redusa.

E bine de precizat ca dupa operatie pacientii trebuie sa respecte o igiena locala foarte buna, deoarece in lipsa acesteia apar inflamatii gingivale care pot conduce la pierderea implantului. Se impune astfel necesitatea realizarii controalelor periodice la fiecare trei luni la medicul stomatolog.
"Avand in dotare cea mai moderna aparatura tehnologica si specialisti recunoscuti din tara si strainatate, putem afirma ca in cadrul clinicii noastre implanturile se realizeaza la cel mai inalt standard de calitate profesionala", afirma dr. Dragos Popescu, General manager DentalMed.

DentalMed - Clinica stomatologica de Lux
Adresa: Calea 13 Septembrie nr. 102, Bl. 48A, Sector 5, 050727 Bucureşti
Langa Hotel Marriott
Telefon: 021 402 87 35 , 031 803 0170
Mobil: 0726 770 357
Fax: 031 816 4251
Urgente: NON-STOP - 0726 770 357
E-mail:contact@dental-med.ro


Acest articol a fost citit de 2003 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole