close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sculamina poate vindeca hepatita si febra galbena

Sculamina poate vindeca hepatita si febra galbena
Poate te intereaza si...

Scualamina, o substanţă sintetizată de ficatul rechinilor, ar putea fi folosită pentru a combate anumite virusuri umane, precum virusul hepatitei şi cel al febrei galbene, au anunţat cercetătorii americani.

Proprietăţile antibiotice ale scualaminei erau deja cunoscute încă de la descoperirea acestei substanţe, în anul 1993, însă acest studiu, publicat în revista Proceedings of the National Academy of Science, este primul care a examinat impactul ei potenţial asupra virusurilor.

Cercetătorii de la Universitatea Georgetown din Washington au descoperit că această substanţă reuşeşte să limiteze răspândirea infecţiilor virale la animale şi, în unele cazuri, chiar să le vindece.

Testele de laborator au arătat că substanţa poate "să inhibe infectarea celulelor sanguine de către virusul febrei Dengue, ca şi infectarea celulelor ficatului uman cu hepatita B şi D", se afirmă în concluziile acestui studiu.

Testele efectuate pe animale au arătat rezultate similare în ceea ce priveşte febra galbenă şi virusul encefalitei ecvine de Est (EEE), dar şi pentru un tip de herpes care afectează rozătoarele.

"Este vorba de o substanţă promiţătoare care, în principiul ei activ şi în structura ei chimică, nu are nimic în comun cu alte substanţe studiate în prezent pentru tratarea virusurilor", a declarat profesorul Michael Zasloff, descoperitorul scualaminei.

Profesorul Zasloff consideră că dozajul ideal de scualamină nu a fost încă determinat cu precizie, însă medicii vor să înceapă în curând primele teste pe pacienţi umani.

Scualamina nu prezintă pericole pentru organismul uman şi a fost deja avută în vedere pentru combaterea cancerului şi a unor boli oculare. Aceste teste sunt încă în desfăşurare.

Sursa: www.mediafax.ro

Acest articol a fost citit de 1391 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole