close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Scortisoara

Scortisoara
Poate te intereaza si...

Scortisoara este un copac (Cinnamomum zeylanicum) din familia Lauraceae care creste in India, Sri Lanka, Indonesia, Brazilia, Vietnam si Egipt. Scortisoara este unul dintre cele mai vechi condimente. Pentru a prepara scortisoara, scoarta acestui copac este uscata si rulata sub forma batoanelor pe care le gasiti in comert. Scortisoara uscata poate fi macinata si folosita ca pudra.

Denumirea latina: Cinnamomum zeylanicum, Cinnamomum cassia

Savoarea si aroma caracteristice pentru scortisoara provin de la o substanta ce intra in componenta uleiului esential al scoartei copacului. Aceasta substanta poarta numele de aldehida cinamica.
Desi exista mai multe specii de scortisoara, Ceylon cinnamon si Cassia cinnamon sunt cele mai populare.

Ceylon cinnamon este cunoscuta si sub numele de scortisoara adevarata. Acest tip de scortisoara este mai scump si are un gust mai dulce. Batoanele acestui tip sunt mai moi si mai usor de rasnit in rasnita de cafea. Acest tip de scortisoara este vandut in magazinele speciale.

Cassia cinnamon este un tip de scortisoara ale carui batoane sunt mai tari si au o culoare mai inchisa. Batoanele nu sunt usor de rasnit.

De ce folosesc oamenii scortisoara?

Pe langa utilitatea ei in gastronomie, scortisoara are si alte beneficii pentru sanatate.
In medicina traditionala chineza, scortisoara este folosita pentru ameliorarea racelilor, a gazelor intestinale, a starilor de greata si diaree, precum si a crampelor menstruale. Se crede ca scortisoara imbunatateste energia, vitalitatea si circulatia sangelui. Scortisoara este folositoare in cazul oamenilor care au senzatia de caldura in partea superioara si de raceala in partea inferioara a corpului.

In medicina ayurvedica, scortisoara este folosita in diabet, indigestie si raceli, fiind recomandata celor care sunt domimnati de forta interioara kapha.
Scortisoara este un ingredient foarte intalnit in compozitia anumitor ceaiuri. Se crede ca scortisoara imbunatateste procesul de digestie al altor alimente, cum ar fi fructele, laptele si alte produse lactate.






Acest articol a fost citit de 16903 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (9)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole