close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Scleroza multipla Evolutie

Scleroza multipla Evolutie
Poate te intereaza si...

Scleroza multipla este o boala cronica care afecteaza sistemul nervos central si care se pare ca este de origine autoimuna. Scleroza multipla poate fi de patru tipuri, in functie de evolutia bolii.

Scleroza multipla caracterizata de Recadere – Remisie: Atunci cand exista perioade de recadere si perioade de remisie, in care persoana isi revine complet sau aproape complet. Circa 85 % din populatia diagnosticata cu scleroza multipla se incadreaza in aceasta categorie.

Scleroza multipla Secundara - Progresiva: 50% dintre oamenii care sunt diagnosticati cu scleroza multipla remitenta dezvolta dupa 10 ani scleroza multipla secundara progresiva. In aceasta faza simptomele se agraveaza vizibil. Persoanele care iau tratament pentru scleroza multipla observa ca rata de progresie a acestei boli este mult incetinita.

Scleroza multipla Primara - Progresiva: Oamenii care sufera de acest tip de scleroza multipla observa ca in cazul lor nu exista recadere sau remisie si ca boala are o evolutie constanta. Circa 15% dintre dintre pacientii care sufera de scleroza multipla sunt diagnosticati initial cu acest tip.

Scleroza multipla caracterizata de Recadere - Progresie: Doar 6-10% dintre persoanele diagnosticate cu scleroza multipla primesc acest diagnostic. Ca si in cazul sclerozei multiple primare, progresive, pacientul simte progresia bolii dar chiar daca simptomatologia apare si dispare.


Acest articol a fost citit de 5762 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (3)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole