close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Scleroza multipla

Scleroza multipla
Poate te intereaza si...

Scleroza multipla este o afectiune a sistemului nervos. Scleroza multipla afecteaza sistemul nervos central, cel care tranporta impulsurile electrice in tot organismul. Pentru a intelege mai bine ce inseamna scleroza multipla, va vom prezenta cateva notiuni generale despre sistemul nervos central.

Sistemul nervos central este alcatuit din creier si maduva spinarii. Atat creierul cat si maduva spinarii sunt alcatuite din fibre nervoase care transporta impulsul electric de la creier la restul organismului. Fibrele nervoase sunt invelite intr-o teaca de tesut gras numita mielina, care ajuta la transmiterea mesajelor.

In scleroza multipla , teaca de mielina care acopera fibrele nervoase se inflameaza si se distruge treptat. In urma distrugerii, apar zone de tesut necrozat (scleroza) care intrerup comunicarea intre creier si organism.

Scleroza multipla poate afecta si fibrele nervoase care sunt dispuse sub aceste zone de tesut necrozat. Scleroza multipla poate genera o varietate de simptome, printre care: amorteala si furnicaturi, probleme de echilibru, slabiciune, spasme musculare si vedere incetosata.

Scleroza multipla este o afectiune complexa, imprevizibila si progresiva. La unele persoane, scleroza multipla cauzeaza destul de putine simptome. La alte persoane, episoadele in care se manifesta scleroza multipla sunt intermitente.

In cele mai grave cazuri, oamenii care sufera de scleroza multipla isi pierd abilitatea de a vorbi, de a merge sau de a scrie. Scleroza multipla nu afecteaza durata de viata, unii oameni care sufera de scleroza multipla sunt capabili sa ramana activi.Acest articol a fost citit de 3652 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole