close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sciatica-Ce este?

Sciatica-Ce este?
Poate te intereaza si...

Sciatica este o durere, o senzatie de gadilare sau o senzatie de amorteala cauzata de o iritatie a nervului sciatic. Cateodata apare atunci cand nervul sciatic este ciupit. Nervul sciatic este cel mai lung nerv din organism si porneste din zona lombara. Traiectul sau este unul descendent, pe toata lungimea membrului inferior si pana in zona labei piciorului. Datorita localizarii sale, durerea de nerv sciatic radiaza pe toata lungimea piciorului.

Sciatica nu este o durere de spate. Reprezinta o serie de simptome asociate cu afectiunile spinale si/sau de sold, cum ar fi o hernie de disc in zona lombara, o stenoza spinala sau aparitia sindromului piriform.

Exista mai multe cauze de sciatica. Ea poate fi cauzata de una sau mai multe probleme la coloana; de exemplu o hernie de disc, stenoza spinala sau o artrita. Toate aceste boli fac compresie intr-un fel sau altul asupra structurilor spinale si asupra nervului sciatic, cauzand durere. Si in cazul sindromului piriform se face compresie asupra nervului sciatic, presiunea fiind exercitata de data aceasta de muschiul piriform. Nervul sciatic are traict ventral de muschiul piriform, si de aceea poate fi lezat usor.

Sarcina poate avea si ea efecte asupra nervului sciatic. Un alt tip de sciatica este relationata cu o articulatie sacro iliaca instabila. Mai exista cateva cauze mai putin comune pentru aparitia de sciatica, printre care tumorile, infectiile, precum inlocuirea toatala a articulatiilor soldurilor din cauza unei probleme congenitale.

De cele mai multe ori, sciatica va trece de la sine, sau va raspunde bine la metode de tratament clasice. Cateodata, sciatica este tratata chirurgical prin inlocuirea discului herniat. Potrivit unui studiu realizat in 2005, gradul de reducere sau disparitie al durerii la pacientii tratati chirurgical era cam acelasi cu cel al pacientilor tratati nechirurgical.


Acest articol a fost citit de 2514 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole