close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Scabia

Scabia
Poate te intereaza si...

Scabia este cunoscuta la noi in tara sub numele de raie. Scabia este transmisa de Sarcoptul scabiei. Scabia poate fi transmisa atat prin contact sexual, cat si prin contact la nivelul pielii sau prin utilizarea acelorasi prosoape, cearceafuri sau articole vestimentare.

Sarcoptul scabiei poate supravietui circa 3 zile in afara organismului uman. Este destul de dificil pentru cineva sa precizeze cum a contactat scabia, deoarece simptomele apar dupa circa 4 sau 6 saptamani de la expunerea initiala si pot dura circa 2 sau 3 saptamani dupa inceperea tratamentului.

Scabia cauzeaza o eruptie cutanata, care apare initial la nivelul pliurilor pielii, cum ar fi in zona dintre degete sau la nivelul incheieturilor si gleznelor. Eruptia cutanata se poate localiza si la nivelul zonelor genitale. Eruptia cutanata provocata de raie provoaca o senzatie de mancarime ingrozitoare, senzatie care este mai accentuata pe timpul noptii. Unul dintre semnele distinctive pentru scabie sunt flictemele (care apar deoarece sarcoptul sapa tuneluri la nivelul straturilor superficiale ale pielii). Daca credeti ca aveti scabie, incercati sa nu va scarpinati. Scarpinatul poate provoca leziuni care se pot infecta (din cauza unor bacterii) si pot genera alte tipuri de probleme

Simptomele scabiei

Eruptia cutanata produsa de scabie este destul de greu de omis. Eruptia cutanata poate fi observata mai ales la nivelul pliurilor pielii (incheieturi, coate si in zona dintre degete). Daca persoana infectata se scarpina, eruptia se poate transforma in leziuni care se pot infecta. Daca sunt necesare teste suplimentare pentru diagnostic, medicul va: razui pielea, va face un test cu cerneala speciala (orice leziune de la nivelul pielii absoarbe cerneala) sau va face biopsia leziunii.

Diagnosticul scabiei

Exista mai multe modalitati prin care doctorul poate determina daca eruptia cutanata a fost provocata de sarcoptul scabiei. In general, doctorul poate pune diagnosticul de scabie doar daca se uita la aspectul leziunii.

Tratamentul scabiei

Scabia poate fi tratata doar cu ajutorul cremelor si lotiunilor prescrise de medic. Aceste crème trebuiesc aplicate pe tot corpul, de la gat in jos. Totusi, persoana infectata cu scabie trebuie sa-si decontamineze toata casa (cu ajutorul pesticidelor) pentru a preveni riscul de reinfectare.


Acest articol a fost citit de 5843 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole