close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sarcina pe saptamani - Saptamanile 13-19

Sarcina pe saptamani - Saptamanile 13-19
Poate te intereaza si...

In acest articol va prezentam cum evolueaza sarcina in saptamanile 13-19. Este important ca viitoarele mame sa cunoasca cum evolueaza sarcina pe saptamani pentru a putea avea grija cat mai bine atat de ele cat si de bebelus. De asemenea, este important ca si viitorii tati sa stie cum evolueaza sarcina pe saptamani pentru a putea fii atenti la simptomele si nevoile viitoarei mame.
Daca urmeaza sa aveti o sarcina multipla, trebuie sa stiti ca sarcina pe saptamani va evolua diferit.

Sarcina pe saptamani: a 13- a saptamana
Incepand cu aceasta saptamana incepe cel de al doilea trimestru de sarcina. Mamele incep sa se simta din ce in ce mai bine. Se spune ca aceasta este cea mai frumoasa perioada a sarcinii.
Se poate ca mamele sa simte durere in zona abdominala. Durerea este provocata de faptul ca ligamentele rotunde ale uterului incep sa se intinda pentru a permite uterului sa se dezvolte.
Intestinele copilului incep sa se maturizeze, iar pancreasul copilului produce insulina. Astfel, fatul isi va putea regla singur glicemia.
Ochii incep sa se apropie de linia mediana, iar capul poate efectua miscari de “sus- jos, stanga – drepta”. Trasaturile fetei incep sa se contureze. In aceasta perioada, mainile au aproape lungimea normala, dar picioarele sunt inca destul de scurte in raport cu restul corpului. Fatul isi poate flexa mainile si chiar poate lovi cu picioarele.
In aceasta saptamana incep sa se formeze amprentele, iar coastele devin vizibile.

Sarcina pe saptamani: a 14- a saptamana
Incepand cu cea de a 14-a saptamana de sarcina, mamele incep sa nu mai simta nevoia de a urina frecvent, Din cauza hormonilor s-ar putea sa apara constipatia . Daca acest lucru devine o problema, mamele ar trebui sa-si mareasca aportul de fluide si sa consume mai multe fibre.
Se poate sa apara o linie neagra de la nivelul abdomenului pana la osul pubic care se numeste “linea negra”. In aceasta saptamana, uterul are marimea unui grapefruit. Areolele mamare incep sa-si mareasca diametrul si apar noi canale galactofore.
Fatul isi primeste toate substantele nutritive prin intermediul placentei. Placenta este cea care produce hormoni in locul ovarelor.
Corpul fatului incepe sa se acopere cu un strat fin de par numit lanugo. Acest strat de par va disparea pana in momentul nasterii si va fi inlocuit cu alt par. Incepand cu aceasta saptamana, organele sexuale ale copilului sunt complet differentiate in organe feminine si masculine.
In aceasta saptamana de sarcina, tiroida fatului incepe sa produca hormoni, iar dezvoltarea corzilor vocale este completa. Fatul va incepe sa inspire si sa expire.Acest articol a fost citit de 2431 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole