close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Sangerarea gingivala

Sangerarea gingivala
Poate te intereaza si...

Sangerarea gingivala apare de cele mai multe ori ca o reactie adversa. Sangerarea gingivala poate sa apara si din cauza unor medicamente. Sangerarea gingivala poate sa apara spontan, in urma procesului de masticatie sau in urma efectuarii igienei orale.

Sangerarea gingivala poate fi cauzata si de anticoagulante, deoarece acestea maresc timpul de sangerare. Sangerarea gingivala poate aparea si ca efect advers al unor afectiuni cum ar fi : retractia gingivala, ulcerele orale sau xerostomia. Sangerarea gingivala poate fi cauzata si de un sistem imunitar supresat.

De cele mai multe ori, sangerarea gingivala este un simptom pentru gingivita. Tesutul gingival sangereaza atunci cand este traumatizat in urma igienei orale. Ocazional, sangerarea gingivala poate sa apara in urma traumei directe, infectiilor virale, bacteriene sau fungice si dermatozelor.

Sangerarea gingivala poate fi simptom pentru unele afectiuni sistemice, cum ar fi lupusul eritematos sau eritemele multiforme. Desi aceste cazuri sunt destul de rare, sangerarea gingivala poate sa apara ca efect secundar al unor medicamente. Unele medicamente pot afecta mucoasa cavitatii bucale, dantura, paradontiul sau glandele salivare.

Dintre alte afectiuni sistemice care pot cauza sangerarea gingivala enumeram: leucemia, hemofilia, pupura trombocitopenica imuna, anemia aplastica, leucocitopenie.

Femeile insarcinate sau adolescentele la pubertate pot prezenta sangerari gingivale datorita fluctuatiilor hormonale. In cazul acestora, sangerarile gingivale sunt mai greu de oprit fara ajutorul unui dentist.

Deci, daca sunteti insarcinate, ar trebui sa acordati mai multa atentie igienei orale si sa efectuati controale stomatologice regulate.


Acest articol a fost citit de 1870 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole