close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Rujeola

Rujeola
Poate te intereaza si...

Rujeola este una dintre principalele cauze ale decesului in randul copiilor din toata lumea. Inainte de introducerea vaccinului pentru rujeola in 1963, rujeola era considerata „cea mai infectioasa boala”. Rujeola este provocata de un paramixovirus, cunoscut sub numele de virus rubeolic. Calea de transmitere pentru rujeola este aerogena (pe calea aerului).

Numele virusului: Paramixovirus

Tipul de virus : Virus ARN

Virusul care provoaca rujeola se dezvolta la nivelul gatului si plamanilor. Virusul se raspandeste in tot organismul prin intermediul sistemului limfatic si cauzeaza o infectie virala sistemica care poarta numele de viremie. Anticorpii persoanei infectate incep sa atace virusul, ceea ce duce la distrugerea peretilor vaselor de sange, cauzand eruptii.

Rujeola este o infectie foarte contagioasa care se raspandeste prin intermediul stranutului si tusitului. Rujeola este contagioasa in perioada de 4 zile de dinainte si de dupa aparitia eruptiei cutanate. Cercetatorii au estimat ca in lipsa vaccinarii, toate persoanele vor face rujeola la un moment dat , pe parcursul vietii.

Simptomele: Simptomele apar in mod normal la circa 10 sau 12 zile de la expunerea virala. Starea febrila dureaza intre 4 si 7 zile si este cauzata de rinoree, tuse, si pete mici si albe in interiorul obrajilor. La circa 7-18 zile de la expunerea virala, va aparea o eruptie la nivelul fetei si al gatului, care se va raspandi la nivelul intregii suprafete tegumentare si va dura intre 5 si 6 zile.
In tarile in curs de dezvoltare, rujeola poate genera complicatii, mai ales in cazul copiilor mici, sub 5 ani si in cazul adultilor de peste 20 de ani. Complicatiile sunt mai frecvente in randul copiilor subnutriti si pot cauza : orbire, infectii ale creierului si moarte.

Tratamentul: Nu exista medicamente antivirale care sa ajute la tratarea reujeolei. Tratamentul include consumul de fluide pentru prevenirea deshidratarii si administrarea de suplimente pe baza de vitamina A (despre care s-a demonstrat ca reduc riscul de orbire si deces in randul copiilor subnutriti).


Acest articol a fost citit de 8985 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   


Comentarii (8)

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole