close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Românii nu ştiu ce este parodontoza

Românii nu ştiu ce este parodontoza
Poate te intereaza si...

O jumătate dintre români nu ştiu ce este parodontoza, relevă un studiu naţional despre bolile parodontale, într-o conferinţă de presă.

Cercetarea a evidenţiat că 48% dintre aceştia ştiu că parodontoza este o boală a dinţilor, 12% o asociază cu gingiile iar 39% nu ştiu nimic despre parodontoză, nici măcar nu o asociază cu cavitatea bucală.
Acelaşi studiu arată că 40% dintre locuitorii mediului urban nu au fost niciodată la dentist în ultimele 12 luni, iar unul din cinci români nu se spală pe dinţi nici măcar o dată pe zi.

Studiul mai arată că 56% dintre românii care susţin că nu suferă de afecţiuni parodontale prezintă cel puţin un simptom al bolii, cele mai frecvente fiind sângerarea gingiilor, tartru, sensibilitate la rece sau cald.

Conferenţiar dr. Anca Dumitriu, şefa Catedrei de parodontologie a Facultăţii de Stomatologie a UMF "Carol Davila", consideră că afecţiunea apare la dinţi sănătoşi, persoanele afectate nu prezintă niciun simptom şi de aceea este foarte important controlul periodic la medicul dentist.

Medicul a insistat asupra educaţiei privind igiena bucală, spălatul pe dinţi de două ori pe zi - dimineaţa şi seara -, un periaj corect şi utilizarea de paste de dinţi cu substanţe antibacteriene, a aţei dentare, a apei de gură. Dr. Dumitriu a adăugat că media de consum de pastă de dinţi pe an la populaţia din mediul urban este de 14,5 tuburi.

Specialista a subliniat că periuţa de dinţi trebuie schimbată la două-trei luni, studiul a evidenţiat însă că numai 25% dintre românii din mediul urban fac accest lucru, 10% schimbă periuţa la o lună, în timp ce restul schimbă periuţa la intervale mai mari.

Dintre persoanele afectate de parodontopatie, un procent de 41% consideră că igiena şi dieta sunt importante, în timp ce 32% iau în considerare spălatul pe dinţi.
Sursa: www.agerpres.ro

Acest articol a fost citit de 1164 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole