close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Rinita alergica

Rinita alergica
Poate te intereaza si...

Rinita alergica este cea mai intalnita afectiune cronica care apare la copiii. Rinita alergica este termenul medical folosit pentru a descrie inflamatia si iritatia cailor respiratorii. Rinita alergica afecteaza circa 40% din copii. In acest articol vom vorbi despre rinita alergica care se manifesta la copii. Rinita alergica prezinta simptome ca: stranutat, congestie nazala, rinoree nazala care apare dupa suflatul nasului, mancarime la nivelul nasului si a ochilor si rinoree. Desi rinita alergica nu este o afectiune fatala, aceasta poate influenta calitatea vietii unui copil.

Conform unor studii si cercetari de piata, copiii au declarat ca cel mai suparator simptom al rinitei alergice este congestia nazala (mai suparator chiar si decat cefaleea). Urmatoarele pe lista sunt: rinoreea nazala, tusea seaca si mancarimile de la nivelul ochilor.
Este important sa stiti care sunt cele mai suparatoare simptome pentru copilul dumneavoastra, pentru ca sa puteti trata mai eficient rinita alergica. Congestia nazala nu se trateaza cu antihistamine ci cu jutorul picaturilor nazale.

Efectele rinitei alergice asupra calitatii vietii copilului

Parintii copiilor cu rinita alergica au declarat ca, copii lor, sunt mai putin fericit si au un nivel energetic mai scazut. Parintii au declarat ca in perioada in care simptomele rinitei alergice se manifestau, copii lor au inregistrat o scadere cu 30% a capacitatii de concentrare la scoala.

Efectele rinitei alergice asupra activitatilor zilnice ale copiilor

Conform unor studii, copii cu rinita alergica si cu alergii in general evita sa detina animale de companie, sa participe la sporturi de echipa sau sa desfasoare activitati in aer liber.

Efectele rinitei alergice asupra calitatii somnului

Simptomele rinitei alergice afecteaza calitatea somnului in cazul copiilor. Circa 40% din parinti au declarat ca au observat o inrautatire a calitatii somnului copiilor lor in perioada in care simptomele se manifestau. Parintii au observat ca, copiilor lor, le era mai greu sa adoarma, sa aiba un somn continuu si ca de obicei se trezeau obositi dimineata.
Dupa cum stiti, un somn insuficient si neodihnitor, afecteaza calitatea vietii si performantele scolare.


Acest articol a fost citit de 1670 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole