close
info
închide
închide
 
newsletter Aboneaza-te la newsletter!
OK
 

Rezectia radacinii dentare

Rezectia radacinii dentare
Poate te intereaza si...

Rezectia radacinii dentare se realizeaza in cazul dintilor carora li s-a facut in prealabil un tratament de canal radicular. Inainte de rezectia radacinii dentare, vi se va face o anestezie locala pentru a amorti zona unde urmeaza sa se realizeze aceasta procedura dentara.

Cum se face rezectia radacinii dentare?

In majoritatea cazurilor, dentistul va trebui sa incizeze gingia si sa treaca de structura osoasa pentru a expune radacinile dintilor. Dupa aceasta, dentistul va folosi un burghiu pentru a indeparta radacina de restul structurilor dentare.

Dentistul va clati apoi zona cu o solutie salina. Se poate ca in locul unde se afla radacina dentistul sa doreasca sa amplaseze o grefa de tesut osos. Apoi, gingia va fi suturata. S-a putea ca dupa rezectia radacinii dentare sa fiti nevoiti sa urmati un tratament medicamentos alcatuit din antibiotice si calmante.

S-a putea ca dupa rezectia radacinii dentare sa simtiti un disconfort, sa vi se inflameze gingia din proximitatea dintelui sau sa aveti sangerari usoare. Evitati sa mestecati mancarea pana cand sunt scoase suturile (7 pana la 10 zile).
Dupa indepartarea suturilor, dentistul va putea sa vada cum vi se vindeca gingia. O data ce gingia s-a vindecat, dentistul va putea sa amplaseze o coroana permanenta la nivelul dintelui.

Factori de risc

Ca si in cazul altor tehnici de chirurgie orala, veti prezenta un risc de infectie, si dupa rezectia radacinii dentare.
Deoarece prin rezectia radacinii dentare se indeparteaza doar o parte din dinte, aceasta procedura prezinta aceleasi riscuri ca si in cazul extractiei dintelui. Dintre aceste riscuri enumeram:

- accidente la nivelul dintilor invecinati (fracturi sau crapaturi)
- daca rezectia radacinii dentare se realizeaza in cazul unui molar de pe arcada superioara, exista posibilitatea sa apara o gaura la nivelul sinusurilor.

Daca dupa realizarea procedurii de rezectie a radacinii dentare observati ca simtiti durere, apar inflamari si sangerari ale gingiei din proximitatea dintelui , sunati-va imediat dentistul.


Acest articol a fost citit de 2012 vizitatori
Comentarii - Adauga comentariul tau!
* - Campuri obligatorii
Alege avatarul: *    
Nume *
Email * Nu va fi afisat pe site
 
Comentariu *
2000 caractere rămase
Verificare de securitate
Introdu codul de mai jos în câmpul alăturat:
*Acest cod ne ajută la evitarea cererilor automate

Sunt binevenite atat comentariile pozitive cat si cele negative.
Nu includeti:
- Adrese de email, numere de telefon sau orice alte informatii personale
care va apartin sau apartin altor persoane;
- Anunturi personale;
- Referiri la alte comentarii sau useri care au postat comentarii;
- Obscenitati sau cuvinte jignitoare.
Alege avatarul:
   

Asaltul Lupilor | Cursa cu obstacole